hirdetes

Dupla maszkot kell viselni a mutációkkal szemben?

VN
Dupla maszk új koronavírus mutáció ellen

Tehát javasolt dupla maszkot viselni?

Dr. Anthony Fauci, a fertőző betegséges amerikai specialistája így nyilatkozott: „Tudod, mi lenne a jó kezdet? Ha mindenki legalább egy maszkot viselne". Méghozzá megfelelő maszkot, megfelelően. Persze vannak olyan szakértői javaslatok is, amik azt erősítik, hogy igenis jobb védelmet nyújt a dupla maszk, ezen a téren sincsen teljes egyetértés. Az általános tanács, hogyha azt érzed, hogy a maszk nem illeszkedik jól, eltávozik a levegő, vagy párásodik a szemüveg, akkor javíthatod a helyzetet, egy második maszk viselésével! 

Milyen egy megfelelő maszk?

Azt már leírtuk, hogy hogyan kell megfelelően viselni a maszkot, most nézzük milyen egy megfelelő maszk! Az amerikai Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ szerint egy maszknak teljesen el kell takarnia az orrot és a szájat, szorosan illeszkednie kell az archoz, mindenféle hézag nélkül, és legalább 2 réteg jól szellőző anyagból kel, hogy álljon. A függönyből kimaradt anyag házi összebarkácsolása tehát nem feltétlenül jó megoldás, persze jobb, mint a semmi. A megfelelő maszkválasztás kulcsa az egyensúly megteremtése a kényelem, az illeszkedés és a szűrési szint között. Különböző helyzetekben különböző maszkok megfelelőek, például egy rövid sétára a parkban, ahol nem nagyon közelítesz meg másokat, egy lazább aszk is megfelelő, de több óra zárt térben való tartózkodás esetében ajánlott nagyobb védelmet nyújtó, több rétegű, műtéti maszkot hordani, ami biztosítja a hatékonyabb védelmet. 

hirdetes
hirdetes

Valóban hatékonyak a maszkok?

„Ez nem tökéletes megoldás a járványra, de a maszk használatának hatékonysága újra és újra bebizonyosodott" - mondta Dr. David Hirschwerk, a Northwell Health, Manhasset fertőző betegségek specialistája. Szakemberek továbbra is javasolják a maszk hordását minden közösségi térben, illetve a megfelelő távolság tartását is. Tehát, ahelyett, hogy azon gondolkodunk, hogy kell e dupla maszkot viselni, azzal kellene foglalkoznunk, hogy megfelelően viseljünk legalább egyet, ugyanis az oltások széleskörben való elterjedéséig, ez az egyetlen, ami javíthat a helyzetünkön. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje: Kitüntetésfajta, melyet az Állam ítél oda, az... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!