hirdetes

5 dolog, amit nem hagyhatsz ki, ha Egerben jársz: Eger főbb nevezetességei

VN

Eger nemcsak a legendák, és mesés történelmi históriák városa, hanem egy tökéletes őszi kiránduló hely is, hiszen nemcsak, hogy telis-tele van megannyi látnivalóval, hanem körül van véve szőlőültetvényekkel is, így jó borokból sincsen hiány, és a hangulat is varázslatos, valahányszor erre jártam eddig, mindig elvarázsolt. Tehát ha egy szuper őszi kirándulóhelyet kerestek, akkor Eger nagyon jó választás lehet, és már mutatom is azt az 5 látnivalót, amit még egy egynapos gyors látogatás alkalmával is muszáj útba ejtenetek!

Top 5 látnivaló Egerben

#1: Eger fő látnivalói: Egri Vár

Gondolom erre számítottál te is, hogy a listán lesz! Az Egri vár kihagyhatatlan látnivaló, olyan kulturális, és történelmi jelentőséggel bír, hogy tényleg egyetlen kirándulásból sem szabad kihagyni, és valami varázslatos panoráma is fogadja a várba érkezőket! Az egri vár Eger nagy történelmi múltú vára, a hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény, mégpedig a sokunk által ismert 1552-es ostrom, amikor a várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét. Biztosan mindenkinek ismerős ez az esemény Gárdonyi tolmácsolásában.  Nyitva ősszel: 8:00 - 22:00, november 2-től, egészen március 31-ig: 8:00 – 18.00. Jegyárak: felnőtt: 2000 Ft, kedvezményes (6-26 és 62-70 év közöttieknek): 1000 Ft, 6 év alatt, illetve 70 év felett ingyenes, valamint vannak kedvezmények csoportok részére is.

hirdetes

#2: Eger fő látnivalói: Dobó-tér

hirdetes

Az ódon, történelemmel és kultúrával átitatott nyüzsgő város méltó központi tere, ahol tényleg külön élmény leülni egy kávéra, vagy pohár borra. és csak hagyni, hogy a hely szelleme átjárjon. A város szíve, lelke ez a hely. A tér határa délkeleten a minorita rendház, a minorita templom és a városháza, délnyugaton barokk lakóépületek, északnyugaton a Centrum Áruház vasbeton épülete, míg északkeleten az Eger-patak, amiben érdemes meglógatni a lábunkat. Igazi mediterrán hangulat a vár árnyékában a vízesésben rohangáló gyerekekkel, és kellemes vendéglátóhelyekkel. A 2014-ben felújított tér sokkal tágasabb, mint elődje, így nagyobb rendezvények megrendezésére is alkalmas lett.
 

A kihagyhatatlan egri látnivalók listája a következő oldalon folytatódik, lapoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tojásfestés technikák

Tojásfestés technikák: Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást.... Tovább

Mátyás templom

Mátyás templom: A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!