hirdetes

5 dolog, amit nem hagyhatsz ki, ha Egerben jársz: Eger főbb nevezetességei

VN
Top 5 látnivaló Egerben

#3: Eger fő látnivalói: Minaret

Bár a vár nem esett el a török hódoltság alatt, azért őrzi a fenyegetés emlékeit, egy ilyen emlék a Minaret is, ami egyben az Oszmán Birodalom legészakibb emléke is, a 3 magyarországi minaret közül nemcsak a legmagasabb, hanem a legjobb állapotú is, ami még a 17. században épült. Ha erre járunk megemlékezhetünk róla, hogy egykoron a müezzin innen hívta imához a híveket. 98 csigalépcső vezet fel a 40 méteres csúcsba, a lépcsőzés végére azonban vár a megérdemelt jutalom, az elképesztő egri panoráma. Nyitva tartás: szeptember 14-től szeptember 30-ig: minden nap 10.00 - 17:40, október 1-től november 1-ig: minden nap 10.00 - 16.45. Jegyár egységesen 400 Ft.

#4: Eger fő látnivalói: Bazilika

hirdetes

Ha már volt minaret, akkor legyen Bazilika is! Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, amit szintén egyetlen egri kirándulásból sem szabad kihagyni! Hatalmas kupolája alá beférne akár egy 10 emeletes ház is, magassága ugyanis 37 méter, valóban monumentális látvány már kívülről is, de belső tere is csodálatos. Helyén már a középkortól templom állt, de ez a török idők alatt mecsetként funkcionált, az 1820-as években le i bontották, majd 1831. február 2-án Hild József tervei alapján kezdték meg újjáépítését. A bazilika az 1950-es évekre készült el teljesen.

hirdetes

#5: Eger fő látnivalói: Szépasszony-völgy

Egy hely, amit nem szabad kihagyni, ha Egerben járunk, mondanám, hogy jobb, ha első utunk ide vezet, de inkább a látnivalók utáni lazulásra tartogassátok, ugyanis a Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés terület, ami közel 200 pincét számol. Itt lehet bátran borokat kóstolni, na meg vinni haza is. Akkor is érdemes erre venni az irányt, ha nem vagytok kifejezetten borrajongók, vagy nem szeretnétek alkoholt fogyasztani, mert mondjuk még haza kel vezetni, mert nagyon jó hangulat van itt, és a minőségi helyi borok mellett, helyi gasztronómiai specialitásokat is lehet kóstolni.  

Egerről egyébként ITT írtunk egy részletes bemutatót, érdemes ezt is elolvani, mert vannak benne izgalmas dolgok!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fertő tó

A Fertő tó az ország nyugati csücskében található alacsony vízállású, néhol lápossá... Tovább

Szürkebarát

Szürkebarát: Esetében egy nagyon híres szőlőfajtáról beszélünk, mely Magyarországon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!