hirdetes

Eger látványosságai

LK

Egy magyarországi körútnak számtalan állomása lehet attól függően, hogy milyen jellegű dolgokat szeretne felfedezni az ember. Vannak települések, ahol történelmi kincsek várják az érdeklődőket, máshol a borkultúra erős, rengeteg hely pedig természeti szépsége miatt került fel sokak listájára.

Ismerd meg te is Eger legkülönlegesebb látványosságait!

Kevés hely ötvözi azonban úgy ezeket a szempontokat (és sok mást is), mint Eger városa. Heves-megye székhelye nem méretével, hanem kulturális és történelmi gazdagságával hódítja meg az ide látogatókat, akik közül kevesen képesek megállni, hogy ne térjenek vissza újra és újra a Bikavér hazájába.

A következőkben egy kedvcsináló felsorolással igyekszünk meggyőzni mindenkit arról, hogy miért is érdemes Egerbe látogatni!

1. A Dobó tér

A Dobó tér Eger afféle központjaként él a köztudatban, ugyanis szinte minden fontosabb épület csupán néhány percnyi sétára található innen. A téren elhelyezett padokon ücsörögve megcsodálhatjuk Dobó István szobrát és egy szökőkutat is.

A tér leglátványosabb épülete kétségtelenül a Minorita templom, amelynek már homlokzata is egészen lenyűgöző. A XVIII. században felavatott épület falai freskókkal díszített belső kialakítást rejtenek, amelyek Reindl Márton festőművész munkáját dicsérik.

hirdetes

A Dobó tér remek kiindulópont egy egri körúthoz!

hirdetes

2. Az egri vár

Az egri vár egy domb oldaláról tekint le a városra, csupán néhány percnyire az előbb emlegetett tértől.  A vár a török csapatok elleni védekezésben játszott legendásan fontos szerepet, és azon hős magyar várvédők emlékét őrzi, akik 1552-ben sikeresen visszaverték az oszmán hadsereg ostromát.

Az eredeti vár egy belső és külső erődítményből állt, továbbá egy kapu és hat bástya tartozott hozzá. Magaslati elhelyezkedése és stabil védelme mind megkönnyítették a törökök elleni védekezést.

A vár ma szabadon felfedezhető, és kihagyhatatlan látnivalókat kínál azok számára, akik egy kulturális vagy történelmi célú egri utat tervezgetnek.

Ha Eger városa lett a kiszemelt úticél a kiránduláshoz, nagyszerű lehetőség, hogy az egész család együtt pihenhessen, akár egy hosszú hétvégével egybekötve. Eger csodálatos hely, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálják a maguk izgalmas programját, ezért is nagyszerű lehetőség a közös családi kirándulás alkalmával felfedezni a várost.

Ha egy hosszabb kikapcsolódás keretein belül gyűjtenétek közös élményeket, akkor nagyszerű családbarát szállodát is ajánlunk hozzá, mely a varázslatos Noszvajon, alig több mint 10 km-re található ettől a fantasztikus várostól. Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa tökéletes lehetőséget kínál a gyerekkel érkezőknek, ahonnan könnyen felfedező útra indulhat a család Egerbe. Bövebb információt a szállodáról itt találsz: gyermekbarát hotel

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kunsági borvidék

Kunsági borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Kunsági borvidék a homokos talajú... Tovább

Árpád fürdő

Árpád fürdő: Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba fő látványossága. Egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!