hirdetes

10 egészséges őszi tevékenység, amiket idén neked is ki kell próbálnod

VN

A hűs levegő, a színes falevelek és az egyre rövidülő nappalok igazi őszi hangulatot teremtenek odakint. Habár mostanra kiürültek a strandok és előkerültek a kabátok, még mindig temérdek szórakoztató és kellemes időtöltés közül válogathatsz, akár a szabadban, akár otthonod melegében érzed magad jobban. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan programot, amik nem csupán az ősz kellemes hangulatát segítenek kiélvezni, hanem egyszerre egészségesek is! Lássuk, hogy hogyan érdemes eltöltened szabadidődet idén ősszel!

10 egészséges őszi tevékenység

1. Szedj almát és tököt

Az ősz a szüretek évszaka, de nem feltétlenül kell hajnalban ébredned és egész nap a földeken dolgoznod ahhoz, hogy megtapasztald ezt. Ha van a kertben, vagy egy ismerősnél néhány almafa, amik tele vannak terméssel, akkor ideje megszabadítani őket ettől az ízletes tehertől! Szedd össze a családot, vagy csak sétálj ki egyedül a kertbe, és tölts egy kis produktív időt a szabadban. Persze szedhetsz tököket is az otthoni díszek elkészítéséhez, vagy bármilyen más most érő termést is.

2. Készíts el egy ízletes almás receptet

Süss egy almás süteményt, készíts almachipset vagy almavajat a friss termésből. Használj természetes hozzávalókat, hogy pontosan tudd, mit helyezel magad és családod elé az asztalra. Ha valamiből túl sok készül, akkor ezek a finomságok akár nagyszerű ajándékok is lehetnek. Itt van nagymamám legjobb, legkedvesebb almás-pitéjének féltve őrzött receptje. 

hirdetes

3. Faragj töklámpást

Ha sikerül egy szép sütőtököt szerezned, és érzed, hogy mocorog a művészi vénád, akkor ragadj kést, és faragj magadnak egy egyedi töklámpást! Ehhez először ki kell vájnod a tök belsejét – ez általában egy fent vágott lyukon keresztül történik egy kanál segítségével. Ha kész az üres ütőtök, tervezd meg, hogy milyen formát szeretnél vágni bele, majd láss munkához egy éles késsel. Ebbe a mókába a nagyobb gyerekeket is érdemes bevonni, de persze csak felügyelet mellett. A kész lámpásban egy teamécses vagy más könnyedén cserélhető gyertya adja majd a fényt!

4. Látogass el egy botanikus kertbe

A botanikus kertek vitathatatlanul ősszel a legszebbek, amikor a temérdek fa és bokor meleg színekbe öltözik. Látogass el a közeli kertekbe és csodáld meg a természet látványos színjátékát. Nagyszerű kiruccanás pároddal, családoddal, vagy akár egyedül is a friss levegőn!

hirdetes

5. Nézz el egy állatkertbe

Az állatkertek és állatparkok szintén nagyszerű programok egy kis őszi kimozdulásra. Az állatok ekkor már nem bújnak el nap közben a forróság miatt és egyes fajok kifejezetten ilyenkor érzik elemükben magukat. Egy-egy állatkert vagy állatpark körbesétálása továbbá nagyszerű aktív pihenést biztosít, és persze az ősz szépségei is elkísérnek majd. Itt összeszedtük hazánk legjobb állatertjeit.

Lapozz, mert még mutatunk izgalmas programokat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Lúdas Matyi

A Lúdas Matyi 1977-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Fazekas Mihály azonos című költeménye... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás