hirdetes

A Magyar népmesén generációk nőttek fel, olvass most érdekességeket róla!

Bettina
Magyar népmese

#5. Magyar népmese külföldön is

A sorozat külföldön is hatalmas sikert aratott, amin mi magyarok természetesen nem lepődünk meg. Az Egyesült Államokban, Kínában, az arab országokban és Ausztráliában is vetítették a részeket, és ez nem minden!  Még a Vatikán is megvette a jogokat. Japánban még maga a császár is megnézte az epizódokat, ami egy hatalmas elismerésnek számít, Kínában azért volt annyira népszerű, mert az erős képi motívumok közel állnak a keleti motívumokhoz és így nagyon közel tudták érezni a saját kultúrájukhoz is.

 

#6. A Magyar népmesék legendás zenéje 

Ahogy Szabó Gyula hangja párosult mára a mesével, úgy a Kaláka együttes zenéje is tökéletes hangulatot adott az epizódoknak. Az 1969-ben alapított zenekar szerencsére még ma is aktív és csak őket lehet hallani a Magyar népmeséknél.

hirdetes

 

#7. Zűrzavar a Magyar népmesével kapcsolatban

A finom erotikus utalások – a népmeséknél általában megjelennek – az arab országokban nem, Romániában viszont eléggé kiverték a biztosítékot. 2009-ben az ottani médiatanács figyelmeztette A bíró okos lánya című részt leadó tévécsatornát, mert szerintük csak este tíz után szabadott volna vetíteni az epizódot. A mesében szereplő lányt ugyanis szinte végig meztelenül ábrázolták a rajzolók, de ezen itthon senki nem botránkozott meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Lotz Károly

Lotz Károly: Lotz Károly német származású magyar festőművész, a 19. századi akadémikus... Tovább

Mátyás király

Mátyás király: Az egyik legnagyobb, legismertebb, legkeményebb kezű magyar királyként ismert.... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!