hirdetes

Kalandos éjszaki pincetúra vulkanikus borokkal a Balaton-felvidéken

VN

A Balaton-felvidéke páratlanul mesés övezet, annak is az egyik legszebb helye a Somló hegye. Ez a legészakibb ponton elhelyezkedő Tanúhegy, amit az természet elég messze sodort táraitól, de éppen ezért olyan nagyon különleges. Most innen mutatunk egy remek programot: a Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

Éjszaki pincetúra Somló  2022

Kalandos éjszaki pincetúra vulkanikus borokkal

Soha nem kóstolhattak az érdeklődők annyiféle vulkanikus bort a Somlón, mint amennyit idén kínálnak a helyi és a vendégpincészetek a június 18-i Somlói Éjszakai Pincetúrán. 30 helyszínen 47 pincészet különleges bor remekét lehet majd megkóstolni. A Somló-hegy pincészetei idén az ország más vulkanikus termőterületeiről is vendégül látnak borászokat, így összesen csaknem ötven termelő borait kóstolhatják a látogatók, a Somló mellett az Észak-Balaton vulkanikus hegyeiről, Tokajból, a Mátrából, a Bükkből és Egerből.

Somlói Éjszakai Pincetúra 2022-ben is

Mint felidézik, a pincetúra "alulról jövő" kezdeményezés: 2013-ban somlói önkéntesek szervezték meg először, és a mai napig a somlói borászok és gazdálkodók finanszírozzák és tartják életben a régió legnagyobb szabadtéri borszakmai eseményét. A pincetúra időpontja a nyári napfordulóhoz kötődik, és szorosan kapcsolódik a helyi, Szent Iván-éji tűzgyújtás tradícióihoz, éppen ezért tartják idén is június 18-án ez az elég jónak ígérkező eseményt. 

hirdetes

A 2022-es Somlói Éjszakai Pincetúra különleges

Ettől az évtől azonban a hagyományosan a szombat esti tábortűzgyújtással kezdődő rendezvényt kétnapos kulturális esemény előzi meg. A hagyományteremtő szándékkal elindított Somló Fesztivál június 17-től két nappalon és egy éjszakán át a Somló teljes területén kulturális, geológiai, kézműves, családi, művészeti és boros programokkal várja az érdeklődőket - áll a közleményben. Az eseményről minden infó, köztük a résztvevő borászatok, vendégborászatok listája ITT! 

Tippek a 2022-es Somlói Éjszakai Pincetúrához

Ehhez a 2022-es Somlói Éjszakai Pincetúrához nekünk is lenne egy-két tanácsunk. Az első és egyben legfontosabb, hogy mindenképpen menjetek el, hiszen csodás élmény lesz, és nagyon finom borokat is kóstolhattok. Ugyanis a Somló világhíres mennyei, különleges borairól, erről részleteket ebben a korábbi cikkünkben olvashattok: Felfedeztük a legmagányosabb és legkülöncebb Tanúhegyet: Barangolás a Somló hegyen. Ebben a cikkben a legszebb vidékeket, legjobb látnivalókat is bemutatjuk a Somló környékén. A másik tippünk pedig, hogy szálljatok meg a Balaton-felvidék legjobb szállodájában, a Kristály Hotelben, ami nemcsak nagyon jó ár-érték arányban van, mondhatni viszonylag olcsó a környező szállodákhoz képest, annak ellenére, hogy négycsillagos, extra jó szolgáltatásokkal, hanem a Somló tövében is van, így pik-pakk meg lehet közelíteni a fesztivál helyszínét. Részletek, foglalás: hotel Balaton. Jó szórakozást! 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Sándor Palota

Sándor Palota A Sándor-palota Budapesten, a Budai Várnegyedben, a Szent György téren... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!