hirdetes

Budapest rejtett kincsei- 5 eldugott hely Budapesten

VN

Hősök tere, Parlament, Lánchíd, Budai Vár, mind-mind csodálatos helyek, ahova érdemes időnként el-el látogatni tenni egy hatalmas sétát, és újra meg újra átélni a történelmi jelentőségű helyek hangulatát, új szemszögből megcsodálni az ikonikus épületeket, de néha azért ennél többre vágyunk… Pontosan erre az esetre mutatunk most nektek 5 eldugott budapesti helyet, amiket érdemes beiktatnotok, és ezt az arcát is felfedeznetek a városnak.

5 eldugott hely Budapesten

Eldugott helyek Budapesten: Epreskert

Mikor elkezdtem Budapesten lakni, akkor azt gondoltam, hogy nagyon rossz lesz majd, hogy nincsen udvar, kert, meg mindenhol panelházak lesznek zöldövezetek fák helyett. Ekkor még nem tudtam, hogy bár tényleg óval több beton van erre felé, mint vidéken, hogy valójában kerül-fordul az ember, és lépten nyomon egy-egy parkot talál. Ha egy kicsit szeretnétek kicsit kikapcsolni, kellemes, friss levegőn lenni, de a Margit-szigetet kezd unalmassá válni (bár szerintem nem lehet megunni, vagy csak a zsúfoltság helyett egy kis csendességre, különlegességre vágytok, akkor az Ereskertet ajánlom nektek. Az Epreskert őspark és épületegyüttes Budapest VI. kerületében, a Terézvárosban. 1921 óta a mai Magyar Képzőművészeti Egyetemhez tartozik, annak műtermei és a Parthenon-Fríz Terem, a Szobrász Tanszék kiállítóterme található meg benne, pontos címe: VI., Bajza utca 41. A neve már-már árulkodik róla, hogy valamiféle eper lesz a dologban, nem tévedtél sokat, a kert valóban az itt található eperfaligetről kapta a nevét. Az elzárt őspark ráadásul a Hősök terétől csupán egy kőhajításnyira van. Az Epreskert a budapesti művészeti élet egyik meghatározó helyszíne volt az 1880-as évektől kezdve, pihenjetek ti is itt egyet és szívjátok be a kultúra és a történelem által átjárt frissítő levegőt!

hirdetes

Eldugott helyek Budapesten: Károlyi kert

hirdetes

Én sosem gondoltam volna, hogy a nyüzsgő belvározsban, az Astoriától egy köpésre, egy ilyen nyugodt, meghitt mesevilágot lehet találni még egyszer nem találtam rá egy véletlen folyamán a Károlyi kertre, ami egyébként is igen különleges helyszín, ugyanis a Belváros legrégibb ebben a funkciójában megmaradt kertje. Területe a 17. század vége óta változatlanul 7625 m², csodálatos növények, nyaranta árnyékot adó káprázatos lombkoronák, sok-sok pad, szökőkút, játszótér és még könyvkölcsönző is található itt. 1770-ben készült a Károlyi-család megbízásából és azóta népszerű a környéken lakók körében. Próbáljátok ki ti is! Jó időben lehet itt piknikezni madárfütty társaságában, olvasni, de sétálni is. Szerezzetek be pár finom falatot a környék szuper helyeiről és kacsoljatok ki a Károlyi kertben! Pontos cím: Budapest, Károlyi kert 25, 1053. 

Budapest eldugott helyeinek a listája a következő oldalon folytatódik, lapozz egyet, mert mutatunk még érdekes helyeket bőven!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park Magyarország egyik legszebb nemzeti parkja, mely az ország első nemzeti... Tovább

Babaúszás

Ezért érdemes kipróbálni a babaúszást A babaúszás számtalan pozitív hatással van a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!