hirdetes

Budapest régi arca: eltűnt budapesti épületek kelnek újra életre animált régi fotók segítségével

VN

Szeretnél egy nagy sétát tenni az évekkel ezelőtti Budapesten, megcsodálni az eltűnt kincseket, régi épületeket, amikkel sajnos az idő vasfoga, vagy egy-egy nemvárt esemény, mondjuk a világháború, csúnyán elbánt? Két dolog akadályozhat meg ebben: a kijárási korlátozás, és hogy nem találták fel az időgépet… várjunk csak, vagy mégis?

Ilyen volt  a régi Budapest

Repüljünk vissza néhány évet!

Nem, nem, az időgépet valóban nem találták még fel, bár egy hasonló kis szerkentyű van a Facebookon: a Retro Made in Hungária Csoport, ami ugyanazon az elven működik, mint amelyen az időgépnek kellene, visszarepít a múltba. Hogyan? Ha te is szereted a régi holmikat, a régi kor emlékeit, szeretnél kedves történeteket olvasni azokról a bizonyos régi szép időkről, neked is vannak ilyen kedves történeteid, vagy a padlás tele régi dolgokkal, akkor mindenképpen lépj be te is, nézz szét, kommentelj, kérdezz, válaszolj, írj, mesélj, tölts fel képeket, vagy egyszerűen csak nézelődj, és kicsit repülj vissza az időben! Kattints ide az „időgépünkhöz”!

Bolyongjunk a régi Budapesten

Na de amiért úgy igazán megnyitottad ezt a cikket, az gondolom az, hogy tegyél egy sétát a régi Budapesten, miközben megcsodálod a rég eltűnt csodaszép épületeket! És erre most minden lehetőséged meg is van! De időgép hiányában, és kicsit a koronavírus miatt is, hogy tényleg biztonságban érezhesd magad, ezúttal egy virtuális sétára invitálunk! Az Animatiqua megalkotott egy tényleg csodálatos, és lehengerlő videót régi képeket használva, amelynek köszönhetően most te is megnézheted a régi fővárosunk csodaszép régi épületeit, és kicsit átélheted a kor hangulatát.

hirdetes


Eltűnt Budapest

Az Animatiqua stúdió Eltűnt Budapest címmel indított egy videósorozatot, amelynek tegnap jelent meg az első része, ami olyan jól ismert városrészeket mutat be, amik az idők folyamán bizony-bizony egészen sokat változtak. A videó felvezetője így szól: „Tudtad, hogy anno állt egy másik templom is a Döbrentei téren? Hogy a Vörösmarty téren, az üvegpalota helyén állt a Haas Palota? Vagy, hogy a szebb napokat is megélt Astorián állt a Nemzeti Színház?” A koncepció a stúdió alapítójától, Kondacs Andrástól származik, és az animációhoz a Fortepan adatbázisában található képeket használták fel. De elég is a szóból, gyere velünk a régi Duna korzóra, vagy nézd meg milyen volt anno a Dísz tér, hogyan nézett ki az Erzsébet híd, milyen volt a Tabán! Te ráismersz a Kálvin-térre? 

hirdetes

Ha már régi Budapest, akkor ez is érdekelhet: 

Egy kis nosztalgia: 5 érdekesség a 70 éves Árpád hídról, amit te sem tudtál

Hogyan lett a Hősök tere? Minden, amit a Hősök Teréről tudnod kell

De mindenképpen nézd meg ezeket a régi képeket is a Hősök teréről! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vágó István

Vágó István:  Vágó István kvízprofesszor, az egyik leghíresebb magyar tv-s... Tovább

Gödöllő

Gödöllő:  Gödöllő város Pest megyében, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Retró Szórakozás