hirdetes

Elvis Presley is a vakcinák mellett kampányolt

VN

Napjaink egyik legnagyobb kérdése a beoltatni vagy nem beoltatni magamat koronavírus elleni védőoltással lett. Nem véletlen, hogy megannyi közszereplő, szakember, döntéshozó, és ilyen olyan hírnévvel rendelkező egyéniség kampányol, jellemzően a beadatni a vakcinát oldalon, persze vannak azért az ellentáborban is páran. De most nem a kérdést szeretnénk eldönteni, hanem sokkal inkább arról beszélni, hogy annak idején a legendás Elvis Presley is kampányolt a vakcinák mellett, aminek igen nagy hatása is lett annak idején.

Elvis Presley és a vakcinák

Elvis Presleyt a legenda

Elvis Presleyt azt hiszem senkinek sem kell bemutatni, kicsik és nagyok ismerik őt világszerte. Teljse nevén Elvis Aaron Presley amerikai énekes, zenész és színész, akit világszerte ikonikus alakként, a Rock 'n' Roll valóságos királyaként ismernek. Elvis Presley az egyik leghíresebb énekes a Földön még a mai napon is, nevének hallatára szinte mindenkinek eszébe jut tőle egy-egy dal. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert. Emellett 1971-ben a Grammy Életműdíját is neki ítélték. Ő volt a rockabilly egyik legelső énekese, mely a gyors tempójú country, és a rhythm and blues keveréke. Később a RCA records adta ki dalait és első kislemeze, a Heartbreak Hotel 1956-ban jelent meg, hatalmas sikert aratva. Ezt további slágerek, sőt filmes szerepek követték. A viszonylag fiatalon, 44 éves korába elhunyt énekesnek magyar vonatkoztatása is van, méghozzá az, hogy 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat Budapest díszpolgárává avatta az 1956-os forradalom melletti kiállásáért.

hirdetes

Elvis Presley a Rock 'n' Roll koronázatlan királya, de hogy jön ez ide?

Teljesen jogos a kérdés, hogy hogy jön ehhez az egész koronavírusos témához Elvis Presley? Pedig igenis lehet párhuzamot húzni. Bár az ikon másik korban élt, akkor is voltak világméretű problémák, akkor is voltak olyan dolgok, amik mellett ki lehetett állni. A Rock királya pedig ki is állt, ami mellett kellet, többek között az 1956-os forradalmunk mellett is, ahogy már fentebb említettük. De nemcsak ez volt az egyetlen dolog, amihez nevét adta Elvis Presley. Manapság is számtalan videó, kép és egyéb kinyilatkoztatás kering arról, ha valaki elmegy vért adni például, és már olyan tartalmak is vannak, hogy valaki a koronavírus elleni vakcinát kapta meg. Elvis Presley is, ehhez hasonlóképpen, élő adásban megkapta a járványos gyermekbénulás elleni vakcinát, aminek óriási hatása lett. Hogy mekkora? Mutatjuk a részleteket a következő oldalon, ahogyan azt is, hogy milyen párhuzamokat lehet vonni a két betegség között.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Disznótor

Disznótor:A téli időszak egyik kedves szórakozása a disznótorral összekötött maskarázás... Tovább

Harsányi János

Harsányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1994-ben kapta meg a közgazdasági elismerést.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem