hirdetes

Érdekes tudnivalók a kisállatokról

P. B.
Különlegesebb fajta kisállatok

Afrikai fehér hasú sün


Az afrikai fehér hasú sün hátán is tüskék találhatók. Elnevezése abból ered, hogy a hasuk fehér színű, illetve természetes élőhelyük Afrikában található. Nagyon aprók, maximum fél kilósak és 21 centiméteresek lehetnek. Mielőtt sünt szeretnénk tartani, tisztában kell lennünk azzal, hogy éjjel aktívak, tehát nem ritka, hogy zajt csaphatnak. Illetve ha azt vesszük észre, hogy rendívül érdekes hangokat ad ki (puffog), és összegömbölyödik, akkor fél, vagy megijedt a kisállat.

A sün és a terrárium is melyben tartani szeretnénk, igen költséges. Tehát mint minden háziállat esetén, a sün vásárlást is alaposan át kell gondolni. Továbbá a terráriumban a sün fürdővize és alomtálcája napi tisztítást igényel. A sünök mozgásigénye elég nagy, ezért a terrárium mellé érdemes egy kifutót is beszerezni.

hirdetes

Mivel a sün nem egy klasszikus háziállat, ezért a kézhez szoktatása időigényesebb lehet, tehát nem kifejezetten kisgyermekeknek való. Körülbelül 5-8 évig élhetnek, és alapvetően rovarevő állatok, azon kívül nagyon kedvelik a csigákat, férgeket és időnként gyümölcsöt is adhatunk nekik. A rovarokat és egyéb csúszómászókat érdemes állatkereskedésekben beszerezni. 


Királypiton 


Főként azoknak ajánlott, akik eddig még nem tartottak kígyót, de szeretnék kipróbálni, ugyanis az egyik legkönnyebben kézhez szoktatható, és szelíd, nyugodt fajta. Miután beszereztük a kígyót, fontos megtenni néhány egészségügyi óvintézkedést, amelyben az állatorvos lehet segítségünkre, például paraziták lehetnek az állatban.

hirdetes

Ahogyan az eddig említett állatok esetében, a királypitonnál is fontos egy megfelelő méretű terrárium beszerzése (100-120 literes). Hetente elég egyszer etetni őket, fiatalabbaknak 1, kifejlett példányoknak 2-3 élő egeret érdemes adni. Az etetés időnként körülményes lehet, mert stressz hatására hajlamos elutasítani a táplálékot, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy eszik-e rendesen.

Mielőtt azonban valaki elrohanna a legközelebbi állatkereskedésbe egy királypitont venni, fontos tudni, hogy ez egy hosszú távú elköteleződés, ugyanis 20 vagy akár 30 évig is élhetnek. 


Ha valami oknál fogva nem tudtok kutyát vagy macskát tartani, ne bánkódjatok, mert a hiedelemmel ellentétben ezekkel az állatokkal is lehet kapcsolatot teremteni. 

Képek forrása: pixabay.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rukkel-tó

Rukkel-tó: A Rukkel-tó Budapesttől délre a Taksony–Bugyi közötti út 6-os... Tovább

Buda

Budapest városrésze, mely inkább gyűjtőfogalomnak tekinthető.A közhiedelem szerint ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok
X
Kövess minket facebookon!