hirdetes

Érdekességek, amiket (talán) még nem tudtál a kávéról

LK
Néhány érdekesség, amit eddig talán még nem tudtál a kávéról!

6. Az amerikaiak nem isznak annyi kávét, mint hinnénk

Habár az Egyesült Államokban szinte minden sarkon találunk egy kisebb vagy nagyobb kávézót, nemzetközi szinten csupán a 25. helyen állnak az elfogyasztott kávé mennyisége szempontjából.

7. Finnország a világ kávé-nagyhatalma – bizonyos értelemben…

Habár Finnországban nem foglalkoznak kávétermesztéssel (hiszen az éghajlat ezt igencsak megnehezítené), a skandináv ország az első helyen áll az elfogyasztott kávémennyiség tekintetében. A mögötte befutó országok – Norvégia, Izland, Dánia és Hollandia – meglepő módon mind viszonylag közeli északi, országok.

8. A kávé a legmenőbb macskák választása

hirdetes

A világ valaha feljegyzett legidősebb macskája, Creme Puff 38 évet és három napot volt közöttünk. Minden egyes reggel kávét ivott, mellé pedig sült szalonnát, tojást és brokkolit kapott. A szokatlan étrend és a különösen hosszú élettartam akár véletlen egybeesés is lehetne, ha a korábbi rekordtartó cica (a 34 évet élt Grandpa Rex Allen) gazdája nem pont ugyan ezekkel etette volna kedvencét.

9. Egy napon az autók is ezzel mehetnek majd

Világszerte több száz millióan indítják a napjaikat kávéval, és nem elképzelhetetlen, hogy nemsoká autóink is hasonló reggeli italtól lesznek csak hajlandók felébredni. A szakértők már jó ideje próbálják a kávét biodízellé alakítani, eddig nagyon biztató eredményekkel. A legjobb hír talán az, hogy így a használt kávézacc is újrahasznosíthatóvá válik majd ilyen téren.

hirdetes

10. A kávészünet eredete

A kávészünet állítólag a Wisconsin állambeli Stoughton településben jött létre. A kisváros minden évben megtartja a Coffee Break Festival-t, vagyis a Kávészünet Fesztivált, megünnepelve ezzel, hogy minden munkás napját szebbé tehették világszerte. A helyiek szerint a környéken letelepedő kávéimádó norvég bevándorlók álltak elő a kávészünet ötletével a XIX. század végén.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szabadság Szobor

Szabadság Szobor: Főváros egyik jelképe. A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest és... Tovább

Neszmélyi borvidék

Neszmélyi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Neszmélyi borvidék a Dunántúl... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!