hirdetes

Érdekességek, amit valószínüleg nem tudsz Magyarországról

Oláh Tamás, ZH

Vannak, olyan dologok, amiről mindenkinek egyből Magyarország ugrik be, és nem csak itthon, de más országokban is védjegyünké vált. Sok olyan dolog van azonban, amiről csak nagyon kevesen tudnak. Ezekkel fogunk foglalkozni mai cikkünkben!

Érdekességek az országról

1. Nobel-díjak

Azt senki sem vitatja, hogy a magyarok között rengeteg „nagy koponyát” tudhatunk. Így van ez most is és így volt a múltban is. Azonban ezt nem csak mi gondoltunk így! Számos elismerés kapcsolódik hozzánk, például a Nobel-díj. A magyarok már a béke Nobel-díjon kívül minden kategóriában kaptunk már díjat, ami összesen 13 kitüntetést jelent. Ami országunk létszámát tekintve is rengeteg, de más országokhoz képest is kiemelkedő eredmény.

2.Találékonyság

Ha már az előbb a magyarok eszességéről volt szó, akkor érdemes megemlíteni a találékonyságot is. Rengeteg találmányt köszönhet nekünk a világ és ezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy most ilyen fejlett világban élhessünk. Csak párat megemlítve, ilyen a: C-vitamin, golyóstoll, Rubik kocka, a hologramok megjelenítésének technológiája, a plazma kijelző vagy éppen a hihetetlen pusztító erővel bíró hidrogénbomba.

hirdetes

3. A forma-1

Ma már a Forma-1-es futamokat világszerte rendeznek, azonban ez nem volt mindig így. Eleinte csak Európában, pontosabban Nyugat-Európában rendezték meg a futamokat. Ez így volt egészen 1986-ig, amikor is megrendezésre került az első verseny a vasfüggönyön túl. A Hungaroring adott otthont az első nem Nyugateurópai Forma-1-es futamnak.

hirdetes

4. A föld alatt 

A metróvonalainkat nem hiszem, hogy szükséges bemutatni. A csapból is hallhatunk a felújításokról előtte, pedig a velük kapcsolatos problémákról hallhattunk ilyen mennyiségben. A legproblémásabb vonal a 3-as kék metró vonala volt, ami azért érdekes, mert a kontinens legrégibb metróvonala az 1-es Földalatti. Erről ugyan kevesen tudnak, de a világon is csak a London-i előzi meg.

5. A király

Az országnak rengeteg uralkodóházból rengeteg királya volt a történelem során, de most nem ezekre a királyokra szeretnék kitérni, hanem a Rock ’n Roll királyára. De Elvis Presley-nek vajon mi köze lehet az országhoz? A király Posztomusz díszpolgári címet kapott Budapesten, ezzel elismerve, amikor előadta „Peace in the Valley” című számát az amerikai TV- csatornákon felhívta az emberek figyelmét az ’56-os forradalomra. Emellett még egy parkkal ellátott teret is elneveztek róla.

További érdekességek a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alföldi kamillavirágzat

Alföldi kamillavirágzat: Hungarikum. Magyarországon a kamillát, mint gyógynövényt, először... Tovább

Krémes

Krémes: az egyik legkedveltebb édességnek számít itthon. A krémes közkedvelt sütemény,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!