hirdetes

Érdekességek, amit valószínüleg nem tudsz Magyarországról

Oláh Tamás
Érdekességek az országról

6.Hogyan legyél kiváló író?

Sokan úgy gondolják, hogy rengeteg gyakorlás, olvasás és munka során juthatunk el a célunkhoz, hogy sikeres író váljon belőlünk. Egy legenda szerint ez nem igaz, hiszen nekünk ehhez sokkal kevesebb is elegendő. Elég, ha felkeressük a Városligetben Anonymus szobrát és megfogdossuk a tollát és máris hatalmas tehetségünk lesz a szakmához.

7. Film ipar

Hiába, hogy mostanában készülnek kiemelkedően jó magyar filmek, az élmezőnybe sajnos nem valószínű, hogy egyhamar bekerülünk. Ellentétben Hollywood rengeteget köszönhet nekünk. Rengeteg neves színész rendelkezik magyar felmenőkkel és megajándékoztuk a világot a Tolcsván született William Fox-szal, aki filmstúdiókat üzemeltetett amíg be nem csődölt. Nevét a „20th Century Fox” és a „Fox TV” őrzi.

hirdetes

8. Budapest 

Sokan úgy tudják, hogy a mai Budapest két város egyesítéséből keletkezett. Ez majdnem teljesen igaz is, de elfelejtünk megemlíteni egy harmadik várost is, aki szintén csatlakozott. Óbuda is 1873-ban egyesült a két másik várossal, így nem kettő, hanem három városból kapjuk meg mai fővárosunkat.

hirdetes

9. Olimpia

Azt mindenki tudja, hogy a magyarok nagyon kiemelkedően teljesítenek az Olimpián. A 2016-os olimpián 4 versenyszámban összesen 15 érmet hoztak haza sportolóink, ami rendívül kiemelkedő teljesítmény. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy sportolóink kettő kivételével az összes modernkori Olimpiáról hoztak haza aranyérmet. Ez a két alkalom az 1920-as Antwerpeni és az 1984-es Los Angelesi olimpia volt, ahol nem is indultunk. Tehát, ahol elindultunk, ott hatalmas sikert is arattunk.

Remélem sokakat meg tudtam lepni ezekkel az érdekességekkel. Sok olyan dolog van amiért büszkék lehetünk kicsinyke országunkra és örülhetünk, hogy egy ilyen páratlan nemzethez tartozunk. Ha tetszettek az érdekességek a fenti „Tetszik” gombbal jelezze.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Római strandfürdő

Római strandfürdő: Rómaifürdő Budapest egyik városrésze a III. kerületben. A városrész... Tovább

Sebestyén Márta

Sebestyén Márta: 1957-ben született Budapesten Sebestyén Márta, aki hazánk legismertebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!