hirdetes

Íme, az ősz legjobb elfoglaltsága – Éljen az erdőfürdő, az őszi wellness

TK, ZH

Mindenkinek érdemes az egészséges életmódra törekedni – de miért is fontos, hogy válassz magadnak egy kedvenc erdőt? Alábbi cikkünkből kiderül.

Őszi erdő

Világszerte egyre nagyobb teret kap az erdőterápia vagy erdőfürdő. A skandináv országokban, Skóciában, Svájcban, Németországban már több tudományos kutatás tárgyává vált az erdő egészségre gyakorolt hatása, mégis ez a tevékenység elsősorban Japánhoz köthető, ahol biztosan állítják – a természetben töltött idő a legjobb stresszoldó.


Mi is az az erdőfürdő?


Az erdőterápia, erdőfürdő egyáltalán nem egyenlő az erdőjárással – bár szorosan köthető hozzá. Ekkor a cél mégsem az, hogy egyik pontról eljussunk a másikra, maga a fizikai teljesítménytúra, hanem a városi és digitális detoxikálás. Emiatt is egyre többen tekintik az egészséges életmód egyik főpillérének, a testmozgás, az egészséges táplálkozás és alvás mellett.

hirdetes
Érdemes tehát kihasználni, hogy hazánk is számos túraútvonalat, titokzatos és meseszép erdőt rejt magában – lássuk, miért!


Mi is ennek a detoxikálásnak az alapja?


Amennyiben egy erdőben kirándulunk, fontos, hogy minden érzékszervünk kapcsolatban legyen környezetünkkel. Hallgasd meg az avar ropogását, a levelek suttogását, simítsd végig a fákon található mohát, a fák törzsét… Egyszerűen csak igyekezz belélegezni azt, amit az erdő kilélegzik.


Az erdő lénye – illóolajai, csendje könnyedén képes lesz majd pozitívan befolyásolni környezetedet, csökkenteni a stressz-szintedet, feltölteni ismételten energiával, melyet a rohanó hétköznapokban elveszthetsz.

 
 
 
 
 
hirdetes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klaudia Zakkar (@zakkardia) által megosztott bejegyzés


Ekkor képes a stresszhormonok termelése leállni vagy csökkenni, ha pedig rendszeressé teszed az erdőfürdőzést, akkor a regenerálódás, valamint a gyógyulási folyamat sejtszinten is aktívvá válhat.


Erdei séta, mint egy valóságos wellness


Egy modern tudományos kutatás már immunrendszerünket egy fajta érzékszervként azonosítja, melyet a környezetünk hatalmas mértékben képes befolyásolni – ugyanis az az onnan érkező ingerekre, anyagokra reagál.
 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!