hirdetes

Íme, az ősz legjobb elfoglaltsága – éljen az erdőfürdő, az őszi wellness

TK
Őszi erdő

Az imént említett dolgokból kifolyólag pedig láthatjuk, hogy egy erdei séta valóságos wellnessnek számít, mely minden érzékszervünkre hatással van. Annak színes, formái, hangjai, illatai, fényei valóságos felüdülést jelentenek egy fáradt szervezet számára, érezhetően új energiákkal képesek azt feltölteni.


Válaszd ki Te is kedvenc erdődet


A legtöbb ember idejének túlnyomó részét beltérben tölti, mindezt elektromos kütyük között. Ahogy végzett a munkával, valószínűleg kikapcsolódás gyanánt is egy másik elektromos eszközt fog segítségül hívni – mégis, amennyiben kilátogatna kedvenc erdejébe, az sokkal jobban képes lenne feltölteni.


Átlagosan napi 20 perc egy erdőben vagy parkban csodákra képes – érdemes tehát feltérképezni környezetedet és okosan kihasználni szabadidőd!

hirdetes


Miért is érdemes ezeken túl is erdőfürdőzni?


Egy-egy erdőfürdőzés kapcsán többet tettünk egészségünkért, mint azt gondolnánk…


A legősibb meditációs tér


Nem csoda, hogy árasztja magából a nyugalmat – a város zajával, nyüzsgésével ellentétben. Érdemes egy erdőben meghallgatni annak megnyugtató zenéjét – hiszen, amennyiben megfelelően felöltözöl, szinte bárhol megpihenhetsz egy picit. Akár kikapcsolódás képpen egy könyvet vagy vázlatfüzetet is vihetsz magaddal – a lényeg, hogy tevékenységed közben figyeld meg, hallgasd az erdőt, s hagyd, hogy a stresszhormonok szintje csökkenjen.

 

 

Mozgás a szabadban


Fontos, hogy elegendő mozgást végezzünk – abban az esetben viszont, ha le szeretnéd vezetni a munkanapok okozta stresszt, akkor azt érdemes a természetben tenni. A szabadban végzett mozgást ugyanis nem érezzük annyira megterhelőnek, amellett pedig a szabad levegő, a madárcsicsergés semmihez sem fogható.

hirdetes


Kiszakít a hétköznapokból


Egy-egy könnyed séta a természetben garantált kiszakadást jelent a hétköznapi mókuskerékből. Az állandó stressz, az energiavámpír emberek mind-mind kiküszöbölhető egy erdőben töltött délutánnal. Arról nem is beszélve, hogy itt nem tudsz majd csak egyetlen dologhoz csatlakozni a wifi helyett, méghozzá a természethez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

December

December sokak kedvence, a karácsonyi ünnepkör kiteljesedésének időszaka, az év utolsó... Tovább

A nagy tiszai ciánmérgezés

A nagy tiszai ciánmérgezés: Óriási tragédia ez az újkori magyar történelemben. A tiszai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!