hirdetes

Esküvő a koronavírus idején: halasszak, vagy tartsam meg?

VN

A koronavírus okozta káoszban az esküvők és egyéb tömeges rendezvények értelemszerűen háttérbe kerülnek, ahogy a közegészség egyre fontosabb szemponttá válik. Persze ettől nem fáj kevésbé, ha az ember kénytelen lemondani, vagy áthelyezni a nagy napot, amit már hónapok óta tervezett párjával. A legtöbben jelenleg még mindig tartanak a sűrűbb összejövetelektől, míg mások foggal-körömmel küzdenek azért, hogy a kijelölt napon kelhessenek egybe életük szerelmével. Szóval mi a teendő? Nos, ebben nem dönthetünk helyetted, abban azonban kínálhatunk némi tanácsadást, hogy hogyan tartsd meg vagy halaszd el idei esküvődet.
 

Esküvő a koronavírus idején

Hogyan vehetsz részt biztonságban egy esküvőn?

Ha úgy döntesz, hogy megtartod esküvődet, vagy vendégként részt veszel egy ilyen rendezvényen, akkor ne feledkezz el a koronavírus idejére javasolt óvatosságról. Ahogy azt az egészségügyi szakemberektől ezerszer hallhattuk: viselj maszkot, tartsd meg a 2 méter távolságot másoktól, ne nyúlkálj az arcodhoz, és moss rendszeresen kezet.

Íme néhány további biztonsági tipp az esküvőkre:

•    Próbálj tartózkodni a felesleges fizikai érintkezésektől is. Biztosan örülsz, hogy újra láthatod családtagjaidat, de az ő érdekükben is jobb, ha ezt nem testileg fejezed ki.
•    Fontos továbbá, hogy lehetőleg ne használd a mosdókat, ha mások is bent tartózkodnak éppen. Az emberek általában nagyon közel állnak egymáshoz, ha nyilvános mosdókat használnak, ami remek lehetőséget kínál a vírusnak a terjedéshez. Lehetőleg várj, míg mindenki kijött, és ne maradj bent tovább, mint muszáj.

hirdetes
•    Azokkal az emberekkel ülj egy asztalhoz, akikkel együtt laksz. Erre általában az ülésrend összeállításakor egyébként is figyel a pár, de ha ez még a vírushelyzet előtt készült el, akkor talán érdemes újragondolni a legésszerűbb ültetés érdekében.
hirdetes
•    Ne menj zsúfolt helyekre. Ha sor van egy asztalnál vagy a pultnál, akkor próbálj várni, amíg mindenki sorra kerül, és csak az után lépj oda te is, hogy rendelhess, vagy elvehess valamit.
•    Tánc közben is ügyelj a távolságtartásra. Lehetőleg csak a pároddal, vagy azokkal táncolj, akikkel egyébként is együtt élsz – ez még nem veszélyes egymásra nézve. Ne feledd azonban, hogy az emberek gyakran kifulladnak néhány percnyi tánctól, és olyankor a lihegéssel rengeteg fertőzött vízrészecskét juttathatnak a levegőbe.
 

Ha pedig a lemondás mellett tennéd le a voksodat, akkor ahhoz a következő oldalon adunk néhány hasznos tanácsot!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Keszthely

Keszthely: a Balaton fővárosa. A tó nyugati csücskében található. Élénk turizmussal, fontos... Tovább

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!