hirdetes

Esküvő a koronavírus idején: halasszak, vagy tartsam meg?

VN
Esküvő a koronavírus idején

Ezt tedd, ha el kell halasztanod az esküvődet a koronavírus miatt

Hogyan halaszd el ésszerűen esküvődet?

Amennyiben az esküvőt nem tudod, vagy nem akarod a tervezett időpontban megtartani, kénytelen leszel lemondani vagy áthelyezni azt egy másik dátumra. Íme néhány jó tanács erre az esetre:

•    Először is derítsd ki, hogy milyen lemondási esetekre tér ki a rendezvény biztosítása. Vannak olyan biztosítási politikák, amelyek a COVID-19-hez hasonló esetekre is érvényesek, míg mások nem. Nagyon fontos minél előbb kideríteni, hogy milyen pénzügyi segítségre számíthatsz biztosítódtól, hiszen ezen múlhat, hogy áthelyezned lenne-e érdemes az esküvőt egy másik dátumra, vagy jobb lenne inkább kihozni valamit a mostani felállásból.
•    Tanulmányozd át az esküvői szolgáltatókkal között szerződéseidet és keresd fel őket. Tudd meg, hogy mire számíthatsz az esküvő lemondása esetében, illetve, hogy a későbbiekben számíthatsz-e rájuk egy esetleges szerződésmódosítással. Lehet, hogy erre extra árat kell fizetned majd, de legalább nem kell új szolgáltatókat keresned a következő évre. Természetesen saját helyzetedtől függ, hogy mi a megfelelő lépés ilyen esetben.
•    Lehetőség szerint kérd vissza a befizetett foglalókat – viszont ne számíts sok jóra. Egyes előlegek nem visszatéríthetők, míg mások igen, és a rugalmasabb szolgáltatók meglehet, hogy hajlandók is lesznek együttműködni ilyen téren. Arra is számíts azonban, hogy sokan egyszerűen képtelenek lesznek erre, hiszen a vírus gazdasági rengéseit most minden szektor megérzi, köztük főleg a vendéglátósok és a rendezvényszolgáltatók. Kérdezd meg tehát őket, hogy van-e lehetőség a már befizetett foglalót egy későbbi időpontra félretenni. Ha van biztosításod, akkor szükséged lesz egy listára a vissza nem téríthető előlegekről illetve költségekről.

hirdetes
•    Új dátumot is kell találnod elhalasztott esküvődnek. Eközben is folyamatosan kell kommunikálnod legfontosabb szolgáltatóiddal, hogy olyan időpontban egyezhessetek meg, amelyek mindenkinek megfelelnek. Jó eséllyel az idei őszi dátumok már mind foglaltak, de 2021 tavasza is szűkös lehet. Alternatív megoldás rákérdezni az pénteki és vasárnapi dátumokra, amik nem ideálisak, de több eséllyel csaphatsz le rájuk kedvező árakon (és egyáltalán).Egyértelműen a legnagyobb kihívást a helyszín fogja jelenteni, valószínűleg már egyre telnek be a helyek, így érdemes még időben lecsapni a jókra. Ez a csodás esküvői helyszín hotelben például nagyszerű választás, mert nemcsak modern kialakítása van, festői környzeteben helyezkedik el, a Balatontól egy karnyújtásnyira, a szállás miatt sem kell aggódnod, hanem komplex szolgáltatás csomagjaiknak köszönhetően gyakorlatilag minden terhet levesznek a válladról. Csak időben kezdjetek el gondolkodni, mert a szabad helyek gyorsan fogynak az Ajaki Kristály Hotelben is!
hirdetes
•    Tájékoztasd a meghívottakat is. Ha már kiküldted a meghívókat, értesítsd őket minél előbb a leggyorsabb csatornákon (email, telefon, stb.) hogy tisztában legyenek a változtatásokkal. Sok designiroda már most készen áll ilyen témájú lapokat készíteni, hogy megkönnyítsék a kommunikációt a párok és a násznép között.
•    Ha van biztosításod, akkor igényeld meg. Mostanra már tudni fogod, hogy milyen visszatérítésekre számíthatsz szolgáltatóidtól, amire szükséged lesz, hogy megigényelhesd biztosításodat.
•    Gondolkodj el az esküvő és a lagzi témájának átalakításán. Ha például nyári esküvőt terveztetek, de tavaszra vagy őszre kell áthelyezni azt, akkor nem biztos, hogy minden elem tökéletesen passzolni fog az aktuális szezonhoz. Persze ez nem mindenkinek életbevágó szempont, hiszen a legtöbben örülnek, hogy valamikor meg tudják tartani esküvőjüket, de mégis olyasmi, amit érdemes észben tartani!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása

KRESZ: A KRESZ mozaikszó a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása rövidítése.... Tovább

Árpád vezér

Árpád vezér: Árpád (845 – 907) a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!