hirdetes

Esztergom kihagyhatatlan látnivalói – Tavaszi kiránduló sorozat 4.rész

ZH
Esztergom látványosságai

3.    Mária Valéria híd


A legszebb kilátás az Esztergomi Bazilikára és a királyi várra is a Duna másik oldaláról elérhető, ami már a Szlovákiai Párkány városához találkozik. Azonban, hogy a másik oldalról is megcsodálhassuk ezeket a látványosságokat át kell mennünk a Mária Valéria hídon, ami 2001-ben lett újjá építve a második világháború óta. A tervezője Feketeházy János, akinek a Szabadság hidat és a komáromi Erzsébet hidat is köszönhetjük, így nem csoda, hogy vélhetünk fel köztük hasonlóságot.

4.    Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi


Magyarországon elég sok időt töltöttek a törökök, így több városban is fennmaradtak, olyan épületek, amiket azokban az időkben, a török stílusnak megfelelően épültek. Saját dzsámija, azonban csak Pécsnek, Siklósnak és Esztergomnak van. Az esztergomi dzsámi a 17.században épült, ami több funkciót is betöltött a későbbiekben, például volt, hogy magtárként és volt, hogy lakóházként funkcionált. Jelenleg 2007 óta Esztergom törökkori történetét bemutató múzeumként és kávézóként működik. Részét képezi az Esztergomi műemlék-együttesnek, így mindenképp érdemes meglátogatni.


 
hirdetes
5.    Kis-Strázsa-hegyi kilátó


Aki egy kicsit aktívabb kikapcsolódásra vágyik és nem csak a belvárosban szeretné eltölteni az idejét, annak érdemes az Esztergom határában található Kis-Strázsa-hegyhez ellátogatnia. A hegy a Pilis legutolsó vonulataihoz tartozik, így nem magasságáról híres, csupán 233 méterre magasodik. A tetején azonban elhelyezkedik, egy leginkább világítótoronyra emlékeztető kilátó, ahonnan csodás kilátás nyílik a környező területre. A toronyra csak időpont foglalással lehet felmenni, így érdemes felhívni őket, mielőtt odalátogatnánk.

A következő oldalon még több kirándulás tippet hoztunk neked Esztergom környékén! Nézd meg mik azok!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fekete Sereg

Fekete Sereg: A magyar történelem egyik legrettegettebb serege volt Mátyás zsoldos csapata. A... Tovább

Balassi Bálint

Balassi Bálint: költő, író, a magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!