hirdetes

Ezeket a finomságokat ettük 1990 előtt! Emlékszel még?

B.Á., ZH

Milyen éteket ettünk azokban a bizonyos „régi szép időkben”? Erre a kérdésre kerestük a választ, a feleletért nem kellett messzire mennünk, csak egy kicsit visszaemlékeznünk! Biztos vagyok abban, hogy aki az 1970-es, ’80-as években volt fiatal, emlékszik az összes finomságra, de azért a mostani ifjúságnak is ajánlom ezt a cikket, nézzétek meg, milyen volt akkor az élet a mostani 2 500 forintos halászlé helyett!

Ezeket a finomságokat ettük az 1980-as években! Emlékszel még?

(Fotó forrása: Wikimédia/Von Rainer Z)

Útitárskrém, medvesajt, joghurthab, víkendsajt, vagdalthúskonzerv – rémlik vár valami mindenkinek? Ha még nem, akkor hozzáírom gyorsan a még ma is kapható kommunista konzervipar egyik csúcstermékét, a löncshúst! Nagyjából az 1970-es évek közepén kezdődött minden, akkor indult be leginkább Magyarországon a kempingláz, és ekkor volt talán a legnagyobb áruhiány is.

A kettő között annyi volt az összefüggés, hogy együttesen elhozták a magyar konzervipar előretörését, ugyanis ezek a tartósított élelmiszerek arra lettek hivatottak, hogy megoldják az élelmezési problémákat, ezt pedig nagyon komoly propaganda támogatásával erősítették is. Az áruhiány azt hozta magával, hogy nagyon lecsökkent a választék, néhány termékből csak egyetlen egy variációt lehetett kapni. Amikor viszont képbe kerültek a konzervek, minden felborult, ugyanis ezek a konzervételek, húskrémek és sajtok kínálata még a ma megszokottat is felülmúlta. 

hirdetes

Mindenki kedvence – Az útitárskrém

hirdetes

Útitárskrém és tubusos májkrém, ezeket a finomságokat a Szegedi Konzervgyárnak! Sokan már akkor is tudták, hogy ezeket a húsfeldolgozás melléktermékéből készítették, és még hűtés nélkül sem romlottak meg hosszú ideig. Az útitárskrém a szendvicsalapok koronázatlan királya volt, én nem ismertem olyan embert, aki azt mondta volna, hogy ez az étel rossz.

A löncshús

A Budapesti Konzervgyár gyöngyszeme volt a sokak által ismert löncshús. Én bevallom őszintén, hogy még a látványától is rosszul voltam, megenni pedig sose bírtam…A szemem előtt pedig még mindig látom a konzervdobozát, ami szintén nem kelt bennem túl jó érzéseket. Tudom, sokan vannak, akik még ma is szeretik, mindenkinek szíve joga! A következő oldalon még több finomságot mutatok be nektek, remélem, hogy velem tartotok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobágyi Nemzeti Park: A Nemzeti Park, mely egyszerre szerepel az UNESCO listáján Természeti... Tovább

Pest

Pest Budapest része. A főváros ebből a két részből áll: Buda és Pest. Pest a Duna folyási... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyar Magyarország