hirdetes

Ezek Európa legszebb műemlékei

LK

Hosszú, gazdag történelmének köszönhetően Európa rengeteg kultúra, nép és nemzet otthonaként szolgált már az elmúlt évezredek során, és habár ezek közül nem mindegyik maradt fent (vagy legalább is nem eredeti formájában), az utókor nagy örömére rengeteg kincset hagytak maguk után.

Ismerd meg te is Európa legszebb műemlékeit!

Habár nehéz feladat csak 10-et kiváltani a több tucatnyi csodálatos építmény közül, most megpróbáltuk kihozni a legtöbbet egy ilyen top 10-es listából. Következzék tehát Európa 10 legszebb műemléke!

Eiffel-torony – Párizs, Franciaország

Kevés olyan jellegzetes, ikonikus építmény létezik a világon, ami megközelíti az Eiffel-torony népszerűségét. Párizs és Franciaország első számú szimbóluma a Champ-de-Mars parkban található a francia főváros szívében. 324 méterével a Gustave Eiffel vízióját megtestesítő építmény 1889-es befejezésétől kezdve egészen 1930-ig a világ legmagasabb tornya volt.

Colosseum – Róma, Olaszország

Az óriási építmény az olasz főváros közepén található, nem messze számos más ikonikus építménytől, amelyek a Római Birodalom emlékeiként maradtak fenn az évezredek során. Az ókori építészet talán legbámulatosabb remekműve valamikor időszámításunk előtt 70-80 évvel épülhetett, és fénykorában 50-80 ezer nézőt is képes volt befogadni.

hirdetes

Big Ben – London, Egyesült Királyság

A hivatalosan Elizabeth Tower (Erzsébet-torony) nevet viselő épületet a világ csak Big Benként ismeri, ami valójában a toronyban elhelyezkedő harang neve. A torony a Westminster-palotához tartozik, és 1858-ban készült el. Ez a világ harmadik legmagasabb, még ma is álló óratornya.

Boldog Vazul-székesegyház – Moszkva, Oroszország

hirdetes

A moszkvai Vörös téren díszelgő Boldog Vazul-székesegyház egy orosz ortodox templom, amelyet 1555 és 1561 között építettek meg IV. Iván orosz cár parancsára. Az épület Moszkva geometriai középpontján áll és az UNESCO Világörökséghez tartozik.

Pisai ferde torony – Pisa, Olaszország

A különleges dőlésszögéről ismert harangtorony végtelen számú turistafotó alanya volt már. A szokatlan ferdeség már az építkezés során megjelent, az oka pedig az egyenetlen keménységű talaj és a rossz alapozás volt. 1173 és 1372 között építették, és 55 méter magas.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kuvasz

Kuvasz: Egyike a 9 magyar kutyafajtának, melyeket világszerte elismernek. A kuvasz a magyar... Tovább

Mudi

Mudi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A mudi az egyik legritkább, legkevésbé ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!