hirdetes

Ezek Európa legszebb műemlékei

LK
Ismerd meg te is Európa legszebb műemlékeit!

Tower Bridge – London, Egyesült Királyság

A Tower Bridge (vagy Tower híd) 1886-tól 1894-ig épült, és a Big Ben mellett London másik ikonikus jelképe. A középen felnyitható függőhíd a Temze folyó felett köti össze London északi és déli városrészét. Nevét a londoni Tower várról kapta, ami a hídtől nem messze található meg.

Szent Család-templom – Barcelona, Spanyolország

A Szent Család-templom egy óriási római katolikus templom a spanyolországi Katalónia fővárosában, Barcelonában. Mint a városban rengeteg más épület, ez a templom is a legendás katalán építész, Antoni Gaudí alkotása. Első sorban azért vált olyan híressé (természetesen látványos külső designján kívül), mert a 1882-ben megkezdett építkezési munkálatok a mai napig nem fejeződtek be. A tervek szerint az épület néhány éven belül elkészül majd, de ennek ellenére már egy ideje a Világörökséghez tartozik.

hirdetes

Diadalív – Párizs, Franciaország

A Diadalív (eredeti nevén Arc de Triomphe) majdnem olyan híres szimbóluma Párizsnak, mint az Eiffel-torony. A műemlék a Champs-Élysées nyugati végén található és azok előtt tiszteleg, akik a francia forradalmi és napóleoni csatákban vesztették életüket. Az épület falain az összes francia győzelem és tábornok neve is megtalálható. A Diadalív 50 méter magas és 1806-tól 1836-ig építették.

Akropolisz – Athén, Görögország

Görögország legjelentősebb akropolisza Athénban található, és egy magas sziklás területen emelkedik ki el a görög főváros modern utcái közül. Az épületegyüttes több mint 20 építmény maradványait foglalja magába, köztük a leglátványosabb Parthenónnal.

hirdetes

Trevi-kút – Róma, Olaszország

A Trevi-kút az olasz főváros Trevi negyedében található. A 26,3 méteres magasságával és 49,15 méteres szélességével a legnagyobb barokk stílusú szökőkútja és egyben a világ legismertebb ilyen jellegű építménye is. A legenda szerint aki egy pénzérmét dob a vizébe, az garantáltan visszatér majd Rómába.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Unicum

Unicum: Hungariukm. Az igazi magyar gyomorkeserű. Magát az italt 1790-ben alkotta meg II. József... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!