hirdetes

Megfizethető európai helyek a bakancslistádra

LK

Európa körbeutazásához nem kell milliomosnak lenni. A kultúra, a természeti kincsek és az évezredekre visszanyúló történelem minden kalandor számára kínál valamilyen érdekességet. Ugyan az árak sok helyen magasan a hazai átlag felett járnak, ha az ember hajlandó lemondani az éttermek, bárok, ajándékboltok látogatásáról és drága szállodákról, akkor valójában egyáltalán nem lehetetlen ellátogatni egy-két igazán érdekes környékre. Ha megfizethető külföldi helyekre vágysz, akkor máris itt van néhány a sok közül!

Neked is meg kell ismerned ezeket a különleges, európai helyeket!

Az albán part

Ne hidd, hogy túl mélyre kell nyúlni a pénztárcádban, ha a mediterrán vidék szépségeit szeretnéd felfedezni. Albánia napsütötte tengerpartjainak egy része még mindig szinte érintetlen állapotukban csodálhatod meg, ráadásul az egész ország Európa egyik legolcsóbbja is egyben.

Saranda kiváló példa erre – a Korfutól nem messze fekvő albán város tengerpartjai és a közeli szigetek mind megérnek egy-egy látogatást. Az olcsó tengeri ételek, a meleg víz és egy adag görög-oszmán városrom igazi európai kalandokra invitálja az utazókat.

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Habár rögös múltjának emlékei a mai napig is látszódnak a városon, Szarajevó igyekezett a legtöbbet kihozni komor történelméből. A városban több múzeum és gránátrobbanások nyomai biztosítják, hogy ezek az emlékek ne veszhessenek feledésbe. Mindennek ellenére a Szarajevóban nyüzsgő élet fogadja azt utazókat.

hirdetes

A város központjában található Baščaršija kihagyhatatlan lehetőséget kínál egy igazán érdekes sétára, de az érdeklődők az oszmán korból fennmaradt romokat és a hangulatos boszniai kávézók világát is felfedezhetik errefelé. A nap leköszönte után beindul az éjszakai élet, ami garantáltan talpon tartja majd az aktívabb utazókat.

Bansko, Bulgária

Európában nem egyszerű olcsó síelési lehetőségeket találni, de főleg azért, mert sokan egyszerűen rossz helyen keresgélik őket. Míg tőlünk nyugatra méregdrága helyszíneket találunk csupán, keletre fordulva mindjárt sokkal barátságosabb árak jönnek szembe velünk.

hirdetes

Külön kiemelnénk a bulgáriai Bansko települését, ami történetesen az ország első számú sí üdülője. A rejtett síparadicsom ideális kezdő és haladó síelők számára, és egy látványos vonatúttal közelíthető meg. A turistacsalogató lehetőségeken túltekintve maga a városka is igazán elbűvölő, és megéri felfedezni a megannyi apró, macskaköves utcákra nyíló kocsmát is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Grassalkovich kastély

Grassalkovich kastély: Magyarország egyik, ha nem a legjobb állapotban lévő kastélyáról van... Tovább

Sümegi vár

Sümegi vár: Az ország legszebb vidéken található vára. Sümeg vára a Balaton-felvidék... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld