hirdetes

Megfizethető európai helyek a bakancslistádra

LK
Neked is meg kell ismerned ezeket a különleges, európai helyeket!

Az észt part

A népszerű fővárosáról (Tallinn) ismert észak-európai ország telis-tele van érintetlen tájakkal, gyönyörű partvidékekkel, apró szigetekkel és erdőkkel borított nemzeti parkokkal, amelyek közül több is az ország méretes tengerpartja mentén helyezkedik el. A fővárostól csupán egy órányira fekvő 725 négyzetkilométeres Lahemaa Nemzeti Park akár biciklivel is felfedezhető. Több tekerésre alkalmas út is ki van építve a vízpart mentén, amelyeken végiggurulva természeti kincsek kavalkádját csodálhatjuk meg.

Nyugatabbra vándorolva a nyáron népszerű Pärnu városkáját találjuk, ahol szintén nincs hiány tengerparti élményekből, Saaremaa szigete pedig igazán megfizethető árú gyógyfürdőkkel és egy látványos tűlevelű erdővel várja a kikapcsolódásra várókat.

hirdetes

Peloponnészosz, Görögország

Görögország sem maradhat meg a bakancslistás európai országok listájáról, különösen ha az ember rajong a hamisítatlanul mediterrán hangulatért, amit az itteni szigetek kínálnak.

Most egy félszigetet, méghozzá a Peloponnészoszi-félszigetet emelnénk ki a rengeteg görög vidék közül. A látványos partszakaszokkal büszkélkedő területet még nem érte el olyan mértékben a modernizáció, mint az ország központi részeit, és olyan ősi látnivalóknak ad otthont, mint Olümpia és Epidaurosz. Ezeken kívül bizánci romok és középkori városok is megtalálhatok itt, amik egy igazán gazdag történelmi és kulturális utazást garantálnak.

hirdetes

Ohridi-tó, Makedónia & Albánia

A hatalmas, mély Ohridi-tó Makedónia (részben Albániába átnyúló) egyik legbecsesebb természeti kincse. Névadó városának csendes utcái és freskókkal díszített középkori templomai csupán néhány példa az itteni temérdek látnivaló közül. A római amfiteátrum és az erődítmény miatt mindenképpen megéri megmászni a part menti dombokat, ahonnan mesés kilátás nyílik az óriási tóra is.

Az úszás és a csónakázás szerelmeseit lehetetlen lesz hazahozni az Ohridi-tóról, de talán a közeli Galičica Nemzeti Park felfedezésének idejére még ők is elszakadnak majd tőle.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

Szemlő-hegyi-barlang: A Szépvölgy és a Rózsadomb alatt rejtőző nagy fővárosi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld