hirdetes

Látványos videón, hogy mit tesz a koronavírus a tüdővel!

VN

Egy amerikai sebésznek, Keith Mortman-nak köszönhetően megtudhatjuk, vagyis egy igen sokatmondó virtuális videón keresztül megnézhetjük, hogy mit is művel a koronavírus a testünkkel, egészen pontosan a tüdőnkkel, ha a szervezetünkbe kerül. A virtuális felvételen a sebész egy páciensének koronavírussal fertőzött tüdeje látható, illetve az, hogy milyen mértékben károsította a vírus.

Ilyen hatása van a koronavírusnak: videón egy koronavírussal fertőzött tüdő

Felvétel készült egy koronavírusos beteg tüdőjéről

Keith Mortman egyike azoknak az orvosoknak, akik most a frontvonalban állva harcolnak a koronavírus ellen, és próbálják meggyógyítani az áldozatul esett betegeket. Azon felül, hogy ellátják a betegeket, kezelik a tüneteteket természetes többre vágynak, szeretnének minél több információt kideríteni a vírusról, hogy ezeket hatékonyan felhasználhassák akár a megfékezésben, akár a kezelés további részében is. Éppen ezért született a sebészben is az az ötlet, hogy egy különleges képfelvevő szoftver segítségivel készítsenek egyik páciensének tüdejéről felvételeket, amiket később tanulmányozhatnak. 

hirdetes

Így néz ki egy koronavírusos tüdeje

A fent említett felvétel elkészült, és az orvosi célokon túl, a nagyközönség számára is elérhetővé tették. Laikus szemmel is jól látható, hogy hogyan hálózta be a vírus az egész tüdőt, úgynevezett gyulladásos zónákat hozva létre, amik nagyon drasztikusan csökkentik az egész tüdő kapacitását. A gyulladások a videón a zöld színű területek. Amikor a tüdő ennyit veszít a kapacitásából akkor a légzés már nagyon nehéz, sokszor lélegeztetőgép nélkül nem is lehetséges. Éppen ezért van szükség minél több lélegeztetőgépre, ami sajnos nem megfelelő számban áll rendelkezésre.

hirdetes

A cél a tanulság

Az orvos elrettentés gyanánt tette közzé a felvételt, abból a célból, hogy felvételből mindenki rádöbbenjen ez egy nagyon súlyos betegség, és ennek megfelelően viselkedjen. Tehát figyeljen oda a megfelelő higiénia betartására, gyakran, alaposan mosson kezet, kerülje a tömeget, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a vírus ne terjedjen tovább. Reméljük az üzenet célba ér, és mindenki felfogja a helyzet komolyságát végre, mert a koronavírus nem csak egy sima influenza!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Aquincumi Múzeum

Aquincumi Múzeum: Budapest egyik leghíresebb, szabadtéri múzeuma.  A mai Óbuda... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!