hirdetes

Fegyelmezetlenek az emberek - Közel a katasztrófa?

B. Á.

Az emberek nem tanulnak mások hibájából, ráadásul önzők, csak magukkal foglalkoznak, azzal nem törődnek, hogy másokat bajba sodornak. Mikor fogunk végre egy kicsit másképpen gondolkozni? Ideje lenne végre felébredni egy kicsit, és nemcsak magunkkal, hanem másokkal is foglalkozunk! 

Fegyelmezetlenek az emberek - Vajon jól tesszük, ha kimozdulunk?

Hahó, a koronavírus nem egyszerű influenza! 

Minden nap friss információkkal látunk el titeket a koronavírussal kapcsolatban, ráadásul a televízió, a rádió és az internet is azzal vele tele, hogy mennyire veszélyes ez a vírus. Az adatok alapján megállapíthatjuk, hogy a COVID-19 teljesen más, mint az influenza – utóbbi esetében a betegek 1-2 százaléka igényel kórházi ellátást, a koronavírus esetében ez a szám 15-20 százalék, ráadásul nagyon sokan igényelnek lélegeztetőgépet közülük. És akkor még egy adat: az influenza esetében 0,02 százalék a halálozási arány, a COVID-19 esetében pedig 2-3 százalék, de akár 10 százalék is lehet. 

Az olaszokat nem érdekelte a vírus

A világon ma (április 7) összesen 1 350 000 igazolt megbetegedésről szólnak az adatok, Európán belül Olaszországban jelent meg elsőként az új típusú koronavírus, jelenleg több mint 130 000 igazolt megbetegedést tartanak ott számon. Amikor kiderült, hogy Lombardiában felütötte fejét a COVID-19, az emberek nem foglalkoztak vele, rengetegen indultak el dél felé, és az ország számos pontjára.

hirdetes

Bevezették a kijárási korlátozásokat, de amint jobb lett egy kicsit az idő, az olaszok megindultak, kirándulni, piknikezni, sokan karanténbulit szerveztek, egy poénnak fogták fel az egészet. Ma ott tartunk, hogy a világon itt követelte a legtöbb halálos áldozatot a vírus, több mint 16 000 ember vesztette életét.

Volt figyelmeztetés, és van is, minden egyes nap…de a magyarok többsége mit csinál? Kifigurázza Müller Cecíliát, és követi az olaszok példáját, megérkezett a jó idő, a Velencei-tó elesett, egymás hegyén-hátán álltak az autók, a parkolók megteltek teljesen. Az emberek elindultak kirándulni, sokan még azt is megmagyarázzák, hogy az ösvényen nem találkoznaj senkivel, szóval ez nem baj.

hirdetes

Sajnos Budapestet tartják veszélyeztetett régiónak, és nem tudni, mi lesz ennek a felelőtlen viselkedésnek az ára, de ideje lenne gondolkozni egy kicsit, mielőtt késő lenne. Engem igazából csak az dühít, hogy a kirándulók nem magukkal szúrnak ki, hanem azokkal, akik vigyáznak magukra, valamint azokkal az idősekkel, akik mindent megtettek azért, hogy ne legyen bajuk – és igen, te kiránduló! Lehet, hogy a hétvégén írtad alá a szüleid, nagyszüleid végítéletét azzal, hogy nem bírtál otthon maradni pár hétig, megérte? Gratulálok…

Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Baradla-barlang

Baradla-barlang: Az ország leghíresebb barlangja. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!