hirdetes

Fehér karácsonyunk lesz 2020-ban? – Megérkeztek az első előrejelzések

VN
Lesz 2020-ban fehér karácsony?

Decemberi időjárás előrejelzés

Ahhoz, hogy megtudjuk, fehér karácsonyunk lesz-e 2020-ban, elkezdtük bújni az időjárás előrejelzéseket, és már mutatjuk is, hogy mit tudtunk meg. Azt azonban fontos leszögezni, hogy karácsonyig még hátra van jó pár nap, így az előrejelzések időközben módosulhatnak, a most leírtak nem biztos, hogy be fognak igazolódnak, de kiindulási alapnak mi más használhatnánk, mint az időkép adatait? 

A fehér karácsony egyelőre bizonytalan

Az időjárás előrejelzések szerint finoman szólva is bizonytalan az idei fehér karácsony sorsa! Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a mostani előrejelzések alapján nem valószínű, hogy 2020-ban fehér karácsonyunk lesz. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor erre lehet számítani: december 24-én még a nap is sütni fog, a következő két napon pedig nem hóra, sajnos csak esőre számíthatunk. Egész decemberben enyhe időjárásra kell számítani, kevés hóeséssel, eddig egyetlen hópehely rajzolódik ki a 31 napos naptáron. De ne szomorkodjatok, hiszen ez még tényleg változhat! 

hirdetes
hirdetes

Mikor volt utoljára fehér karácsony?

„Bezzeg az én időmben, minden télen méteres hó esett, és minden karácsonykor az ablakon kinézve a téli táj látványa fogadott” -hányszor hallottál már te is ilyen, és ehhez hasonló mondatokat szüleidtől, nagyszüleidtől? Hát mi nagyon sokszor! A statisztikai adatok szerint átlagosan minden 3. karácsonykor esik hó, na de mikor volt a legutóbb ilyen? Egy elemzés szerint azonban Budapesten 2009 és 2013 között átlagosan csupán négy nap esett a hó, továbbá 2014 és 2018 között már csak egy olyan nap volt decemberben, amikor havazott. Az utolsó fehér karácsony hazánkban 2012-ben volt, ár 2013-ban is volt, olyan országrész, ahol havazott, a meleg idő miatt azonnal el is olvadt a hó. A jövőre néző jóslatok pedig még ennél is kiábrándítóbbak, kutatók szerint ugyanis, ha a folyamatok így zajlanak tovább környezetünkben 2050-re valóságos csoda lesz a fehér karácsony. 
 

De van egy jó tippünk, dobjátok fel a karácsonyt finom süteményekkel, lapozzátok végig a galériát, a receptek linkjei a képek mellett lesznek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Solymári-ördöglyuk

Solymári-ördöglyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek