Felvidék látnivalói

A csodálatos Felvidék látnivalói

P.B.
Kirándulás a Felvidékre

A pozsonyi várat már a város megközelítésekor látni, hiszen a környék legmagasabb pontján áll. Napjainkban a várban állandó kiállításokat látogathatunk, 2008-tól pedig felújítások zajlanak, és amint ez befejeződik több érdekességet is megtekinthetünk. 


Továbbá Pozsonyban található a Novy Most nevű híd pillérjének tetején egy UFO-t formáló étterem, ahonnan gyönyörű a panoráma. Ha ott járunk, nem érdemes kihagyni.

 
Kék templom – A templom Szent Erzsébet nevét viseli, de Sissi emlékére épült a meggyilkolása után 10 évvel. Az egész templomban meghatározó a kék szín, még a legapróbb részletek is kék színűek. Egy magyar szecessziós építész, Lechner Ödön tervezte meg, akinek nevéhez számos magyar épület kötődik, mint például a budapesti Iparművészeti Múzeum is.


Komárom


Sokszor emlegetik Észak-Komáromnak vagy Öreg-Komáromnak, a szlovákok pedig Komárno-ként tartják számon. Az előbbi felvetések nem alaptalanok, hiszen ez a város összeköttetésben áll a magyar Komárommal egy hídon keresztül. Egykor egy várost alkottak, de a trianoni békeszerződés hatására kettéváltak. Fontos jelentőséggel bír, hiszen Pozsony és Budapest között csak itt található kettős híd, vasúti és közúti egyaránt.

Rengeteg műemléket és szobrot csodálhatunk meg a városban sétálva, többek között Klapka György tábornok szobrát vagy Szent István király lovasszobrát. A városban az emberek javarésze magyarnak vallja magát, és a legtöbb emlékhely is magyar embereket ábrázol. Sok csata és ütközet történt ezen a helyen, melyek közül volt olyan is, melyet áldozatok nélkül vittek véghez. 


Képek forrása: pixabay.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hollókő

Hollókő: Hollókő egy község Nógrád megyében, a Szécsényi járásban. Magyarország... Tovább

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás