hirdetes

A fiatalok miatt az időseknek nem jut elég lélegeztetőgép

VN

„Magyar Orvosok Szakszervezete: Egyes kórházakban már a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni.” A különböző variánsok miatt egyre több fiatal kerül kórházba, az intenzív helyek, és a lélegeztetőgépek száma pedig véges, így elképzelhető, hogy az idősebbeknek nem jut elég hely.

Nem jut az időseknek elég lélegeztetőgép a fiatalok miat

Nem pánikkeltés

Nem rég írtam egy ’Ez a koronavírus már mindenkire veszélyes’ címre hallgató cikket, amiben részletesen leírtam, hogy nem szabad azt gondolni, hogy bárki védve lenne a vírustól. Kitértem arra, hogy az új mutánsok miatt, az is elkaphatja újra a koronavírust, aki már korábban átesett rajta, és esetlegesen súlyosabb lefolyása is lehet. Azt is leírtam, hogy hazánkban a koronavírus legfiatalabb áldozata 16 éves. Milyen reakciókat kaptam? Ez pánikkeltés! Nem, nem pánikkeltés volt a célom. Most sem az. Csupán ahogyan akkor is, úgy most is szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy ez nem játék. Nem játék annyira, hogy házibulikat tartsunk, kiváltsuk a sportolói igazolványt, és csoportos! edzésekre járjunk, hogy a plázákban lődörögjünk még akkor is, ha gyakorlatilag nincs nyitva semmi. 

hirdetes
 

Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb tünetekkel

hirdetes

Egyre fiatalabbak, egyre súlyosabb állapotban érkeznek a kórházba – mondja a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. De elmondta már más is. Nagyon sokan elmondták. persze sokkal egyszerűbb ilyenkor nem figyelni, szervezni egy házibulit, és még a közösségi oldalakon is büszkén mutogatni, ötletet adva ezzel másoknak is. De jó lenne egyszer figyelni. A koronavírust ugyanis nem a kórházakban lehet megállítani -főleg, mert már nincs is elég hely- hanem hatékony védekezési intézkedésekkel. A védelmi intézkedések pedig tudjátok mikor lesznek valóban hatékonyak? Ha te is, én is, és mások is valóban betartsák a szabályokat.

Mennyire súlyos a helyzet? A következő oldalon szakértők véleményét és kéréseit mutatjuk be. Kérlek olvasd el és hallgass rájuk, mert ők nem a levegőbe beszélnek! Szó lesz arról is, hogy mikor lehet nyitni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kovács Pál

Kovács Pál: Magyarországnak 2, 6-szoros olimpiai bajnoka van, Kovács Pál az egyik közülük.... Tovább

Élet és Irodalom

Élet és Irodalom: Az Élet és Irodalom (röviden ÉS) magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!