hirdetes

2018 titkos filmes csodái

LK

Még 2018 felénél sem járunk, de az esztendő már eddig is sok drágakővel ajándékozta meg a moziközönséget. Megannyi megelőlegezett sikerű, várva várt alkotást láthattunk az év első hónapjaiban, amiket bizonyára senkinek sem kell bemutatni (ki ne hallott volna többek között az új Bosszúállókról?)
 

Ezeket a 2018-as filmes csodákat neked is meg kell ismerned!

Most azonban azokat a filmeket szeretnénk előtérbe helyezni, amikkel ritkábban találkozhattunk az interneten, vagy a tévés reklámokban, függetlenül attól, hogy legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint azok a művek, amik lényegesen több marketing költségvetést használhattak fel.

Íme csupán néhány az idei legjobb, ritkán emlegetett filmek közül!

November

Fekete-fehér őrület a filmvásznon. Az észt filmtermelők időről-időre elkápráztatják a közönséget egy-egy figyelemreméltó művel, a November Rainer Sarnettől pedig nem kivétel ezek közül.

Az Andrus Kivirähk regénye alapján készült film egy sötét, misztikus világba invitál bennünket, ahol vérfarkasok, szellemek és boszorkányok társaságában bontakozik ki a cselekmény a szemeink előtt. A különös, ámde kétségtelenül szórakoztató képsorok mesterien játszanak a nézők eszével, és tisztes távolságban elkerülik azokat a sablonos elemeket, amikhez hozzászokhattunk a népszerűbb filmekből.

hirdetes

Kutyák szigete (Isle of Dogs)

Wes Anderson egyszer már megajándékozta rajongóit egy hasonló stílusú animált filmmel (A fantasztikus Róka úr, 2009), most azonban újabb mesés kalandra invitálja mindazokat, akik szeretik átadni magukat az általa teremtett világoknak.

A Kutyák szigetének története egy fiatal japán fiút követ, aki útra kel, hogy újra találkozhasson egykori négylábú barátjával egy szigeten, ahová a nemzet összes kutyáját száműzte a gonosz polgármester. A filmben természetesen megjelennek Anderson jellegzetesen látványos stíluselemei az alkotásaira jellemző bájos humor is.

hirdetes

A rendező természetesen megszokott szereplőgárdáját hívta segítségül a filmhez, és habár ez egy átszinkronizált, animált filmnél keveseket fog majd meg, érdemes megjegyezni, hogy a mikrofonok mögött olyan nevek foglalták el a helyüket, mint Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum és sokan mások.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bocskai viselet

Bocskai viselet: A Bocskai ruha a két világháború közötti időszakban kialakított társasági... Tovább

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek