hirdetes

2018 titkos filmes csodái

LK
Ezeket a 2018-as filmes csodákat neked is meg kell ismerned!

Veszett vidék (Sweet Coutry)

Ausztrália kegyetlen, többnyire lakatlan vidékén, 1929-ben járunk, ahol egy ausztrál őslakos, Sam Kelly és felesége menekülni kényszerülnek, miután Sam önvédelemből megöl egy fehér férfit.

A hatás fokozása érdekében minden zenei aláfestést mellőző dráma afféle „ausztrál westernként” is emelgethető, amelyet Warwick Thornton rendező hozott el nekünk. A képsorokon megjelennek egy őslakos ausztrál életének nehézségei az 1920-as évek végén. A főszereplő prédikátor barátját Sam Neill alakítja, a tőle megszokott jellegzetes, hatásos személyiséggel, Bryan Brown pedig az elkövető levadászásával megbízott őrmester bőrébe bújik.

A film középpontjában persze Hamilton Morris áll, aki ugyan nem a szavak embere, de mindezt visszafogott, mégis rettentően kifejező testbeszédével ellensúlyozza.

hirdetes

Love After Love

Amerika mostanában nem túl sok felnőtt hangvitelű drámával kápráztatta el a nemzetközi közönséget. A csendet végül Russel Harbaugh rendező törte meg, aki első alkotásaként készítette el érzelmes filmjét.

Andie MacDowell a férje halálát feldolgozni próbáló Suzanne-t kelti életre a filmvásznon. Míg az özvegy új kezdetek után kutat, két fia pedig hasonló boldogulni próbál az élet rögös útjain. Ügyes-bajos dolgaik különös bájjal bontakoznak ki előttünk, mindezt pedig olyan mély rendezéssel és technikai megoldásokkal, amelyek garantált együttérzést váltanak ki a nézőkből.

hirdetes

Expedíció (Annihilation)

Az Expedíció azon kevés sci-fik egyike az utóbbi években, amelyek külön említést érdemelnek. Alex Garland sötét képzelőereje felelős mind a film forgatókönyvéért, mind pedig annak rendezéséért.

A film egy biológust (Natalie Portman) követ, aki minden áron ki szeretné deríteni, hogy mi történt férjével legutolsó katonai bevetésén. A veszélyes felfedezőtúrára négy társa kíséri el, útjuk pedig egy titokzatos, veszélyes területre vezet. Az egyre különösebb körülmények közepette a pusztítás, az átalakulás, a szétválasztódás és a szaporodás elemei bukkannak fel, amelyeket Garland a létezés alappilléreiként kezel filmjében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aquincumi Múzeum

Aquincumi Múzeum: Budapest egyik leghíresebb, szabadtéri múzeuma.  A mai Óbuda... Tovább

Nádasdy-kastély

  Nádasdy-kastély: Az egyik legszebb megmaradt magyar kastély manapság. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek