hirdetes

Vége a jó világnak az Egyetemeken! - Súlyos pénzeket fizethet, aki diplomázni szeretne 2022-től

ZH
fizetős lesz az egyetem

Hogyan zajlottak a nyelvvizsgáztatások?


Még mindig az angol a legnépszerűbb idegennyelv hazánkban, amit a német követ, majd a francia és a spanyol, amik sűrűbben előfordulnak a nyelvvizsgákon. A Goethe, ahol németül vizsgáztatnak úgy nyilatkozott, hogy idén náluk jelentősen felugrott a vizsgázók száma, mintegy 30 százalékkal magasabb a szám, mint tavaly. A koronavírus alatt online lehetőséget is biztosítottak a tanulók számára, amit továbbra is fenntartanak, ugyanis hatalmas népszerűségnek örvendett. De a jelenléti órák száma is gyorsan betelik. A Goethénél a nyelvi felkészítő 43 000 forintba kerül. 


A B2 nyelvvizsga ára 23 000 forint, míg a C1 25 500 forint spanyolból. Idén eddig figyelembe véve, hogy május az év első vizsgája, 200 jelentkező van csak a Cervantesnél. Az elmúlt években a jelentkezők száma évente 250 és 350 között mozgott, és a jelentkezők száma minden évben növekszik. Egyre több európai egyetemen (Németország, Hollandia, Ausztria stb.) fontos a nyelvtudás és a nyelvvizsga, különösen a gazdasággal kapcsolatos szakterületeken és számtalan spanyol és külföldi egyetem kezd nagyobb hangsúlyt fektetni a második vagy akár harmadik nyelvvizsga-bizonyítványok meglétére A2-től B1-ig terjedő szinten. 

hirdetes


A Francia Intézetnél 2020 március és december között egyáltalán nem volt vizsgáztatás. 2021 óta folyamatosan emelkedik a jelentkezők száma, nekik a nyelvvizsgára a magyarországi vagy külföldi továbbtanuláshoz, vagy egyéb szakmai szempont miatt van szükségük. Mivel ennél a vizsgatipusnál egyelőre nincs online verzió, 2020-ban egyáltalán nem tudtak nyelvvizsgát szervezni. A B2-es és C1-es vizsgák, a junior és az általános változatok tekintetében egyaránt, ahol a 40 tanórás felkészítő tanfolyam jelenleg 60 000 forintba kerül és jelenleg egy középfokú B2-es nyelvvizsga 33 000 Ft, a felsőfok (C1 szint) 37 000 Ft

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az ősmagyarok viselete

Az ősmagyarok viselete: Őseink ruházatukban az ázsiai ruhadarabokat hordták és azokat... Tovább

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára: alapítása gróf Teleki József, az MTA első elnöke... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek