hirdetes

Hétvégi programajánló – mi vár a fővárosban ezen a hétvégén?

A hétvégére minden jel szerint megérkezik az ősz, már hűvösebb időre lehet számítani. De nem szabad, hogy ez bárkit is az otthonában tartson, hiszen a fővárosban mindig temérdek programlehetőség van! Ezek közül válogattam össze néhányat, ami bárki hétvégéjét bearanyozhatja, akár az ősz az akácfák leveleit!

Milyen programok várnak a hétvégén?

ArchiKids Budapest – VárosÁlmodók

Idén másodjára kerül megrendezésre az ArchiKids Budapest nevet viselő építészeti fesztivál, melynek lényege, hogy a jövő felnőttjeit sarkallja tettekre. Mára már az egész világban elterjedt az ArchiKids fesztiválok trendje, nálunk a Kortárs Építészeti Központ ad ennek helyszínt szeptember 26-án szombaton, 10:00-tól. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét a környezetük megfigyelésére, alakítására és tudatos értékelésére.

16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Idén kerül megrendezésre a 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, ráadásul ebben az évben két helyszínen: a Dürer Kertben és a Retro Puskinban is. 25-én egy képregénybemutató során meg lehet tekinteni a tavalyi Alfabéta-díjas és Korcsmáros-díjas alkotók munkáit. 27-én a program még megspékelődig egy előadással is, mely a képregénykészítés fortélyaiba enged betekintést nyerni, sőt, lehetőség lesz kipróbálni a digitális rajzolást is. A belépő egységesen mindenkinek 1000 Ft.

hirdetes

Őszi séta a Jókai-kertben

hirdetes

A Jókai Emlékszobától kiindulva lehetősége nyílik az érdeklődőknek egy másfél órás program keretein belül felfedezni a Jókai-kert minden részét: a szőlőskertet, a rózsakertet, a Madárkiállítást és Jókai kedvenc pihenőhelyeit. Mivel lassan ideér az ősz, a kert is egyre színpompásabbá válik, ezért aztán különösen megéri ellátogatni ide.

Épített Titkok – A Füvészkert épületei és szobrai

Az ELTE Füvészkertje az ország legrégebbi botanikus kertje, mely több, mint 8000 különböző növényfajt mutat be a látogatóknak. Egy kellemes séta amúgy is remek időtöltés, főleg most, amikor a természet elkezd színesbe öltözni a hűvösebb idő közeledtével. Ezúttal azonban nem a növényekre kerül a fókusz: szeptember 27-én, vasárnap, a füvészkerti séta központi témája a kertben rejtőző mindenféle szobor, épület és egyéb épített kincs lesz. Ha téged is érdekelnek a dús növényzetben megbújó, szinte már elfeledett alkotások történetei, és szeretsz egy kellemeset sétálni a természet lágy ölén, akkor ezt a programot nem szabad kihagynod, hanem vasárnap 10:00-kor neked is ott a helyed!

A következő oldalon további hétvégi programok várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!