Főzés
A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az előkészített nyersanyagot valamilyen folyadékban (víz, tej, csontlé, húslé, bor stb.) vagy gőzben forráspontig hevített folyadékban, hosszan tartó hő hatásának tesszük ki, mely folyamat a nyersanyagok puhulását eredményezi. A Harvard Egyetem kutatói szerint a főzés mintegy fél millió évvel ezelőtt vált elterjedtté az ételek elkészítésénél.

Legjobb 5 tavaszi úti cél Magyarországon 2021: ezeket te sem hagyhatod ki!
Már számoljuk a napokat a tavaszig, alig várjuk, hogy a borongós időt felváltsa a napsütés, és a kanapé helyett a szabadban tölthessünk el minőségi időt. Ha pedig végre...

1 éve karanténoskodunk- 5 dolog, amit ezalatt tanultam
Már lassan napra pontosan 1 éve karanténoskodunk, szinte emlékszem, hogy tavaly ugyanígy kezdődött minden, két hétre bezártak pár dolgot, aztán végül csak hónapokkal később...

A Dunakanyar legcsodálatosabb települései, amit mindenkinek látni kell!
Érdemes a Dunakanyarhoz tervezni egy rövidebb-hosszabb kirándulást, ugyanis számtalan csoda található itt, mostani cikkemben a legszebb településeket mutatom be nektek, én nagyon...

8 érdekesség a Zsolnay porcelánról
A magyar iparművészet egyik kiemelkedő elemeként gondolunk ma már a Zsolnay porcelánra. Szinte mindenki látott már ilyen porcelánt, ha máshol nem híres épületek tetején. Ebben...

5 magyarországi kirándulóhely, ami tavasszal a legszebb
Lapoztunk egyet a naptárban, és szinte varázsütésre megjelentek a tavaszi napsugarak. Szerencsre eddig nyoma sincs a tavaszi havaknak és a fagynak, a szikrázó tavaszi napsütés...

Pofonegyszerű, mégis isteni palacsinta alternatívák - recepttel
Tudom, a palacsintát nem lehet csak úgy megunni… Viszont rengeteg alternatívája ismert, melyeket a legegyszerűbb módon elkészíthetünk, akár negyedóra alatt! Ezek alapja...

A budapestiek kedvenc kirándulóhelye: a Dunakanyar legjobb látnivalói
Tele izgalmas városokkal, remek kirándulóhelyekkel, látnivalókkal, természeti kincsekkel, mesés tájakkal, izgalmas élményekkel, ráadásul egy órán belül a fővárostól? Ez a...

10 dolog, amit nem tudtál a budapesti Siklóról
A budapesti Clark Ádám térről induló Sikló kétségtelenül az egyik legérdekesebb közlekedési jármú a fővárosban. Akár turistaként érkezel Budapestre, akár itt laksz,...

Jellegzetes magyar édesség – hogyan készül a legfinomabb somlói galuska?
A somlói galuska rendkívül finom, nem véletlen, hogy a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye. A piskótatésztából készült alap, csokiöntettel és tejszínhabbal...

Hivatalos: jönnek a szigorítások, két hétre bezár az egész ország
Mint, mindenki tudja, javában zajlik a koronavírus járvány harmadik hulláma is hazánkban, és sajnos a számok egyre romlanak. Napról-napra egyre magasabb az új koronavírus...

A harmadik hullám minden eddiginél veszélyesebb, mikor várható a vége?
Már lassan egy éve élünk együtt, ha nem is a koronavírussal, de a koronavírus miatt hozott szabályzásokkal. Természetes, hogy mindenki várja már a járvány végét, de egyelőre...

Koronavírus - Meghalt 152 beteg, 6278-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6278 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtöki adatai alapján az MTI.