Főzés

 

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az előkészített nyersanyagot valamilyen folyadékban (víz, tej, csontlé, húslé, bor stb.) vagy gőzben forráspontig hevített folyadékban, hosszan tartó hő hatásának tesszük ki, mely folyamat a nyersanyagok puhulását eredményezi. A Harvard Egyetem kutatói szerint a főzés mintegy fél millió évvel ezelőtt vált elterjedtté az ételek elkészítésénél.


címkék: Érdekességek, Ételek
Kapcsolódó cikkek
Sziget 2024 újdonságok

Ismerd meg a Sziget 2024 izgalmas újdonságait: tematikus zónák és programok, amiket nem hagyhatsz ki!

A Sziget Fesztivál idén számos izgalmas újítással várja látogatóit augusztus 7 és 12 között. Az egyik legjelentősebb változás, hogy a programkínálatban és gondolatiságban...

5 legjobb őszi balatoni programötletek

Nemcsak nyáron lehet a Balatonhoz menni: 5 őszi balatoni programötlet

Bár még nyár van, érdemes már most gondolkodni az őszi kirándulásokon. Az őszi Balaton különleges szépségei, a hűvösebb, de még mindig kellemes időjárás, és a turisták...

Legkedvesebb régi nyári játékaink

Barbie helyett csutkababa, úttörőtábor, számháború, igazi élmények– ezek voltak a legkedvesebb nyári játékaink

A minap a szekrények szelektálása, takarítása közben a kezembe került egy régi Pilóta Kekszes doboz, és már ez a felfedezés is mosolyt csalt az arcomra, és gyermeki örömmel...

szállodavezető feladatai

Kihívások, amivel szállásadóként szembe kell nézned!

A szállodavezetői szerep sokrétű és kihívásokkal teli, magában foglalva a napi operatív irányítástól kezdve a stratégiai döntéshozatalig számos feladatot és felelősséget.

A Trabant 601 - A  '70-es évek autói Magyarországon

Bizony, mi ilyen járgányokkal utaztunk annó - A ,,papírjaguár" és a '70-es évek

Az 1970-es évek, egy olyan korszak, amelyet sokan boldogsággal a szívünkben idézünk fel. Az akkori autók nemcsak közlekedési eszközök voltak, hanem életstílusunk és...

A magyar foci fénykorát az Aranycsapat jelentette (1950-1956)

A magyar foci aranykora - Az Aranycsapat (1950-1956)

Az Aranycsapat neve valószínűleg minden magyarnak ismerős, nemcsak azoknak, akik egy kicsit is konyítanak a focihoz. Ez a legendás magyar labdarúgó-válogatott 1950 és 1956 között...

Te ismered a magyar nyelvjárásokat?

Te ismered a magyar nyelvjárások történetét? - Rengeteg tényező befolyásolta kialakulásukat

Magyarországon, bár kicsi az ország, nyelvünk mégis hatalmas változatosságot mutat. A magyar nyelvjárások különleges és színes világot tárnak elénk, amelyet érdemes...

Hungarikum a Béres Csepp

A Béres Csepp és Béres Csepp Extra is a Hungarikumok között szerepel

A hungarikumok a magyar kultúra és gazdaság kiemelkedő értékei, amelyek egyediek, különlegesek, és amelyekre büszkék lehetünk. Ide tartozik a gasztronómiai...

Emlékfák és legendák: Fedezd fel a Tagore Sétányt Balatonfüreden!

Nobel-díjas lábnyomok Balatonfüreden: Sétálj velem végig a Tagore Sétány történetén!

Balatonfüred, a Balaton északi partjának ékköve, nemcsak gyönyörű strandjairól és a gyógyító savanyúvizéről híres, hanem egy különleges sétányról is, amely nevét egy...

A magyar táncházmozgalom: A hagyományőrzés és a közösségi élmény ereje

A magyar táncházmozgalom: A hagyományőrzés és a közösségi élmény ereje

A magyar táncházmozgalom a néptánc és a népzene újraélesztésének egyik legjelentősebb mozgalma Magyarországon. Az 1970-es évek elején indult útjára, és mára nemzetközi...

Drakula Kolodko szobor Városliget

Drakula elfoglalta a Vajdahunyad várat – a kedvenc Kolodko szobrunk

Egy nagyon tündéri kis Drakula szobrot találhatnak a kellően szemfüles látogatók a Városligetben, a Vajdahunyad vára körül. Kolodko Mihály, gerillaszobrász munkájára...

A Hortobágyi csikósok kék ruhája

Hortobágyi csikósok - a csikósok történelmi háttere, munkája, jelenkori jelentősége

A Hortobágy különleges hely, ahol a pásztorhagyományok még mindig élnek és virágoznak. A végtelen füves pusztán a csikósok, a gulyások, a juhászok és a kondások mind-mind...