hirdetes

Franciaország – lehetséges lenne már a gyógyszertárakban is hozzájutni a Pfizer BioNTech és a Moderna oltásokhoz?

TK

A koronavírus mindenhol eszméletlen mértékben tombol, minden ország igyekszik a tőle tehető legjobb módszerekkel felvenni vele a küzdelmet. Elsősorban a magyar helyzetről kapjuk megállás nélkül az információkat, lássuk mi történik eközben Franciaországban.

Francia gyógyszertárak

Ebben az időszakban, mikor már tombol egy intenzív harmadik Covid-19 hullám Franciaországban, igyekeznek az emberek megsokszorozni a lehetőségeket, hogyan és mikor tudják elvégezni az oltást – ezzel is szembenézve a krízishelyzettel. A legutóbbi értesülések szerint, a gyógyszertárakban is megjelenhet a már szalagcímben is említett két vakcina, a Moderna és a Pfizer. Eddig ugyanis csak az AstraZeneca oltóanyag volt náluk használható. Eddig úgy látták a brit laboratóriumban készített vakcina előrendelése kevésbé fontos, mint amennyire hirtelen azzá vált.


Március 15-étől kezdve lehetséges volt Franciaországban a már említett, AstraZeneca oltóanyag beadatása a gyógyszertárakban – amennyiben az illető 50 – és 75 év közötti. A vakcinázási programban való részvétel érdekében a gyógyszertárak összesen 760 000 adagot kaptak az oltóanyagból.

hirdetes


Mik a kritériumai az ott történő oltásnak?


A CheckNews megfogalmazása szerint, három szakaszban történhet meg az oltás beadása. Az első, ami már elkezdődött, ahogy fentebb írtuk az 50 – 75 éves személyeket érinti, viszont április 15-én, a második szakaszban hozzáveszik azokat az embereket, akik már elmúltak 50 évesek. Az utolsó, majd május 15-étől kezdődő időintervallumban már minden felnőtt részesülhet az oltásokból.


Kiemelték, hogy a terhes nők, illetve akinek valamilyen vérzéssel kapcsolatos rendellenessége van, illetve azok, akik valamilyen allergiás reakciót tapasztaltak az első oltást követően, nem kaphatják meg a vakcinát a gyógyszertárakban.

hirdetes


Az oltásra ebben az esetben is regisztrálni kellett, illetve az oltás előtt ki kellett tölteniük egy papírt, miszerint az éppen akkor oltandó kategóriába tartoznak.


Március 30-tól lehetőségük volt már a másik két vakcina kérésére is a gyógyszertárakban


A legutóbbi számok alapján, közel 10,7 millió oltás valósult meg Franciaországban, országszerte. 

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Május elseje

Május elseje: Ki ne emlékezne a boldog május 1-kre? Anno azonban még nem az volt szokásban,... Tovább

Ferenc József

Ferenc József: I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek