Készítsünk fritattát – Gyors, olcsó és istenien finom!

Készítsünk fritattát – Gyors, olcsó és istenien finom!

Sz.F.

A világ egyik legjobb tojásos receptjét osztjuk meg most veletek, készítsetek ti is istenien finom fritattát olcsón és gyorsan, nézzük a receptet!

Készítsünk fritattát – Gyors, olcsó és istenien finom!

A fritatta nagy előnye az, hogy olcsó, gyorsan elkészíthető, és istenien finom! Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára, a nap bármely szakában, nekem személy szerint reggel esik a legjobban! Fontos tudni azonban, hogy könnyen el lehet rontani a fritattát, az elhibázott tojásos étel pedig száraz és ízetlen.

Érdemes tehát már az elején pár alabszabályt megtudni!

A hozzáadott zöldségek soha ne legyenek vizesek és ne válasszunk olyan zöldségeket, melyek ok levet engedni, például a paradicsom nagyon rossz választás! A sajt is nagyon fontos, minden esetben figyelnünk kell a sajt jellemzőire, ha krémes, és jól olvad, keverjük bele, ha inkább jól pirul, akkor pedig a tetejére reszeljük! Fontos még a serpenyő megválasztása: legyen jó hővezető képességű, rozsdamentes acél, ami a sütőbe is helyezhető! Másra nem is kell odafigyelni, tényleg egyszerű az elkészítése, a következő oldalon meg is mutatom nektek a receptjét! 

Készítsünk fritattát – Gyors, olcsó és istenien finom!

Hozzávalók: 

  • sajt
  • tojás
  • főtt krumpli
  • hagyma.

Elkészítés

Az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe. Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.

Forrás

Készítsünk fritattát – Gyors, olcsó és istenien finom!

Hozzávalók: 

  • sajt
  • tojás
  • főtt krumpli
  • hagyma.

Elkészítés

Az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe. Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bükk

Bükk: Magyarország második legnagyobb hegye, az Északi-Középhegység tagja. Az ország... Tovább

Kürtőskalács

Kürtőskalács:Hungarikum, bár az utóbbi években külföldről is érkezett igény a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia