hirdetes

Furcsa tények a nagyvilágból

Puskás Rékka

A világ tele van különös dolgokkal, furcsaságokkal. Némelyek elképesztőek, mások fenségesek, vagy csak gyönyörűek, és persze vannak a furcsa, már-már komikus mozzanatok a világban, melyeket látva akaratlanul is elmosolyodunk. Hogy mosolyt csaljak az arcodra, hoztam 10 furcsa tényt a nagyvilágból – te hányat tudtál közülük korábban?

Furcsa tények a nagyvilágból

1. furcsa tény: A hím orángutánok képesek vonzódni vörös hajú nőkhöz

Az orángutánok is a főemlősök közé tartoznak, és mint ilyenek, nem csak intelligensek, hanem sokban hasonlóak is hozzánk – például képesek vonzalmat érezni egy vörös hajú nő iránt. Egy ausztrál állatkertben egy Hsing Hsing nevű orángután például egyszer kilopott egy fotót egy magazinból, amin Nicole Kidman volt látható vörös hajjal, és aztán mindenhova magával vitte a képet.

2. furcsa tény: Ausztráliában a Peppa malac egyik epizódját betiltották

Sok furcsaság történik a déli kontinensen, bár van, amelyikről később kiderül, nem is olyan vicces – kicsit ilyen ez az eset is. Elsőre talán jót derültél azon, hogy „Hát mi lehet olyan durva Peppa malacban”, de a helyzet az, hogy az említett részben az hangzik el, hogy a gyerekeknek nem kell félniük a pókoktól. Ez a mondtad Magyarországon rendben is van, de Ausztrália tömve van mérgező állatokkal, köztük pókokkal is, melyek közül többnek is halálos a mérge az emberre, nem, hogy egy gyerekre nézve. 

hirdetes

3. furcsa tény: Egy kanadai férfi, amikor eltévedt az erdőben, villanyvezetékeket rongált meg, hogy rátaláljanak a karbantartók

Egész pontosan a kanadai Saskatchewan tartományban történt meg az eset, amikor egy férfi a csónakjában pecázott és hirtelen vihar támadt. Az erős szél addig ismeretlen területre sodorta a férfit, aki nem is találta a helyes utat az erdőben visszafelé. Azonban nem esett kétségbe, helyette egy fejszével megrongált néhány villanyvezetéket és várta, hogy megérkezzenek a karbantartók, akik nem sokkal később fel is tűntek helikopterrel. Ugyan a férfit megbüntették, amiért áramkimaradást okozott, de a megoldása ettől függetlenül leleményes volt.

hirdetes

4. furcsa tény: 900-ban nyílt meg a legrégebbi európai pub

És sosem fogod kitalálni, melyik nemzetnél találod, ezért segítek: a Sean’s Bar Athlone városkájában, Írországban nyitotta meg a kapuit a vendégei előtt 900-ban. 1970-ben volt egy felújítás, melynek során rengeteg régi érmét találtak, ezeknek egy részét a múzeumnak adták, de a pubban is meg lehet néhányat tekinteni.

5. furcsa tény: A The World nevű óceánjárón nem csak utaznak, nyaralnak, de laknak is

A The World egyike azoknak az óriási tengerjáró hajóknak, melyeket luxusutazások szórólapján lehet látni. De a The World nem csak ideiglenesen adhat otthont, ugyanis lakni is lehet benne, méghozzá kabinokban vagy apartmanokban. Ezeknek az ára egyébként elég magad, 2,7-9,1 millió dollár között mozog, ennek ellenére a kabinok jó része még a hajó befejezése előtt elkelt. Újabb érdekesség, hogy a hajón lakók átlag életkora egyébként 64 év.

A cikknek itt még nincsen vége, lapozz a következő oldalra további 5 furcsa tényért, a cikk végén pedig kérlek szavazz róla, hogy neked melyik különös tény tetszett legjobban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar kutyák

Magyar kutyák: alapvetően 9 tisztán magyar kutyafajtát ismernek el világszerte: Drótszőrű... Tovább

Románia

Románia Magyarország délkeleti szomszédja. Ott található Erdély, mely a magyarság határon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Magyar Magyarország