hirdetes

Gazdasági hírek a közelmúltból

Oláh Tamás
gazdasági hírek

A városvezetés ezért, olyan döntést hozott, hogy szeptember 21-től 100 euróig átvállalják az elromlott tárgyak javítási költségét az akcióban részt vevő szolgáltatóknál. Ezek között szabóság, asztalos, ékszerüzlet és telefonszerviz is található. Részvételi kritérium volt, hogy a dolgozók felének javítási feladatokat kell ellátnia, vagy a cégeknek legalább háromféle terméket kell árusítaniuk.

A bécsiek számára a folyamat nagyon könnyű: a megadott honlapról megszerzik az erre szolgáló utalványt, amit fizetéskor be tudnak majd váltani. A város a javítási költségek 50 százalékát finanszírozza, maximum 100 euróig. Ha a javítás már nemfog megtérülni, az utalvány a költségbecslésnél felmerült költségek 100 százalékát fedezi, legfeljebb 45 euróig.

hirdetes

A program hároméves időtartama alatt folyamatos akciók keretében elérhetők a kuponok. Egy ember egyszerre csak egy javítási utalvány beváltására jogosult, de ha az adott akcióban marad még keret, később akár többet is igénybe vehet. A program egyelőre három évig tart majd, erre a főváros 2023-ig 1,6 millió eurót (584 millió forintot)el is külöített.

Az Euro elérte a 365 Forintot

hirdetes

23-án délelőtt még csak arról lehetett hírt adni, hogy a 364-es szintre is elérkezett a forintárfolyam, nem sokkal délután 2 óra után elérte a 365-ös határt is. Ennél gyengébb utoljára április 6-án volt a forint, akkor egy euróért 366 forintot is elkértek– így büntették a befektetők azt, hogy a bejelentések a járványügyi válságkezelésről a nagy szavakon túl szinte semmi konkrétummal nem szolgáltak, majd amint kijött a valódi döntéseket tartalmazó kormányrendelet, rögtön hatalmasat erősödött az árfolyam. A történelmi mélypontot idén április 1-jén értük el, akkor 369,5 forintba is került egy euró.

A mostani gyengülés fő okozója, hogy ahogy egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a járvány második hulláma nagy problémákat okoz a gazdaságban, a befektetők inkább – a biztonságosabbnak vélt – euróba vagy dollárba teszik át a tőkéjüket, emiatt szenved a régiónk legtöbb devizája. A Magyar Nemzeti Bank 22-ei kamatdöntésének indoklásában elismerte, nem életszerű az eddig hangoztatott optimizmusa, nem várhatunk gyors javulást.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld Magyarország
X
Kövess minket facebookon!