hirdetes

Gondoltad volna, hogy ezek a zöldségek valójában gyümölcsök?

Bettina
zöldségek, amik valójában gyümölcsök

A listán lehet vitázni  a kérdés, hogy érdemes-e. Legtöbben ember azon vitatkozik, hogy a paradicsom zöldség-e, vagy gyümölcs. Mindenki másképpen és más érvekkel alátámasztva akarja megmagyarázni. Gondoltad volna, hogy ezt a vitatémát még lehet jóval nagyobbra bővíteni? Ugyanis a paradicsomon kívül van még néhány ,,zöldség”, amin bőven lehet vitatkozni, hogy zöldség vagy gyümölcs. 

Gyümölcs vagy zöldség?


A kérdésre a válasz általában pofon egyszerű, ám akadnak kivételek. Botanikai szempontból a gyümölcs a növény  húsos termése, ami körülveszi a magot, míg zöldség a növény bármely, ehető része. Azonban a kérdést nem lehet botanikai nézőpontból vizsgálni csak.

hirdetes


Föld nélkül terem a párját ritkító orosházi paradicsom


hirdetes
Miután mindenüket elvették, mindent megnyertek. Ennek bizonyítéka az 1893-ban Amerikában, a Legfelsőbb Bíróság előtt tárgyalt eset, ami derekasan összekeverte a dolgokat.Történt ugyanis, hogy amikor a manhattani nagykereskedőnek, John Nix-nek vámot kellett fizetni a karibi paradicsom szállításakor, ő megtagadta a fizetést, mondván, a paradicsom gyümölcs, s ezért vámmentességet élvez. A kérdés olyan horderejű volt, hogy az ügy bíróságra került.Ott végül kimondták: a paradicsom zöldség, mert azt úgy főzik és fogyasztják, mint a zöldségeket. Nix elvesztette a pert.

„Botanikai szempontból a paradicsom gyümölcs, csakúgy, mint az uborka, a tök, a bab és a borsó, de az emberek  fogyasztási szokásainak szempontjából ezek mind zöldségek.”

– jegyezte meg Horace Gray bíró 1893-ban. S ekkor minden összekeveredett.

Következő oldalon megtalálod, hogy melyik 10 zöldségről gondoltad azt, hogy zöldség, pedig gyümölcs!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Koller Galéria

A Koller Galéria Magyarország legrégebben folyamatosan működő magángalériája, melyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás