hirdetes

Te tudtad, hogy van egy kis görög falu a Balaton partján?

VN
Görög falu a Balaton partján

Hogyan fest most a balatoni görög falu?

A balatoni görög falu épületek élénk színei az évek alatt megkoptak, a festékek omladoznak, s növények kezdtek kinőni az épületek között. A görög falu területére jelenleg tilos a belépés! De vajon mi lesz a sorsa? Sok helyen hallani, hogy Balatonfüred szégyenfoltjaként tartják számon a helyet, és hogy a legtöbben a vesztét kívánják. Mi igaz ebből? Sajnos, vagy nem sajnos elég sok minden. A polgármester nagyon elkötelezett a görög falu ledózerolása mellett. 

„A volt görög falu építészetileg vállalhatatlan, egyáltalán nem illik a városba. A funkciója tulajdonképpen megszűnt, egy szezonális bulihely, ami viszont nem érdeke Fürednek. Teljesen elkötelezett vagyok annak érdekében, hogy felszámoljuk a jelenlegi épületegyüttest. A jelenlegi állapotot meg kell szüntetni, ennél csak jobb lehet. Évek óta keresi az önkormányzat  a helyzet megoldását. Véleményem szerint el kell bontani az épületeket, most megvan ehhez a jogalapunk” – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István, a város polgármestere, még tavaly előtt decemberben. https://balatonfured.hu/2020/12/15/bontasra-itelve/ 
hirdetes

Azonban az épületegyüttes felszámolása csakis abban az esetben történhet meg, amennyiben megszüntetik a nyolcvannál több tulajdonost felölelő társasházat, amihez minden érintett beleegyezése szükséges. Szerencsére az önkormányzatnak van egy 41%-os részesedése, ez megkönnyíti a helyzetet, ugyanis így többlettulajdonos. Több olyan fél is van, aki szintén partner a megszüntetésben. 

hirdetes

Mi lesz a balatoni görög falu helyett?

A városban már senki sem hisz abban, hogy a SunCityként működő, volt görög falu helyén még tényleg a célt funkcionáló, kulturális szórakoztató-, vagy vendéglátóhely jöhetne létre, hiszen az elmúlt években már túl sok konfliktus volt. A helyiek rendseresen panaszt tesznek. Ezért a területen egy teljesen más célt szolgáló helyet alakítanának ki. Egy nagy zöldövezetes parkot szeretnének létrehozni, ami várakozások szerint sokkal jobban bele illene a képbe, a füredi hangulatba. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar koronázási palást

A magyar koronázási palást: koronázási palást a koronázási jelvények egyike. A koronázási... Tovább

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás