hirdetes

Mindig van lejjebb – Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberget

B. Á.
Greta Thunberg

Képmutatás a köbön

Greta Amerikába utazott, de ezt nem repülővel tette, mivel az nagyon környezetszennyező lenne. Igen, úszva kellett volna megtennie a távot, így nem tett volna kárt semmiben, ehelyett viszont egy négymillió dolláros versenyjachtot választott, aminek szerinte nincs károsanyagkibocsátása. Viszont, ha azt nézzük, hogy ez a jacht elkészüljön, rengeteg gépet kellett előállítani, az egész hajó előállítása eszméletlen mértékű környezetszennyezést von maga után.

És még ráadásul kikerült a közösségi hálóra egy fotó, amin Thunberg kisasszony mosolyog, a jachton pedig egy műanyag flakon van…no comment…És, ha még megnézzük azt is, hogy Greta stábja nem volt hajlandó két hetet az óceánon tölteni, a hajót pedig két embernek haza kellett vontatni, így semmit sem értek el, mivel ők repülővel mentek. Az egész akció csak mutogatásra volt jó, az emberek többsége mást nem látott, csak azt, hogy Greta milyen jó arc. 

hirdetes

Greta követői és az ostobaság fokozása

hirdetes

Tömeghisztéria robbant ki, hírességek álltak Greta mellett, például Leonardo DiCaprio. Ő volt az, aki díjat kapott a klímaválság elleni harc miatt – érdekesség, hogy a díj átvételéért összesen 8 000 mérföldet tett meg, mindezt természetesen magánrepülőgéppel, cseppet sem szennyezve a környezetet…Ezt azután tette, hogy az ENSZ-ben elmondta, milyen rosszak a gyárak és még támogatást sem érdemelnek: „be kell fejeznünk azt az ámokfutást, amit az ipari szennyezők a szabadpiaci gazdaság nevében folytatnak, nem érdemlik meg az adónkat!” – mondata befejezésével felszállt a magángépére és elrepült, bravó…

Louis Hamilton megnézte a mit jelent az egészség című filmet, majd bejelentette, hogy a bolygónk megmentésének egyetlen módja, ha mind áttérünk a növényi alapú étrendre, ő már vegán is lett. Ez Hamilton szájából hangzik a legviccesebben, mivel minden héten tele pumpálja a környezetet károsabbnál károsabb anyagokkal, hitelesebb lett volna, ha mondjuk visszavonul.

Folytathatnám még az elképesztő képmutatásokat, de most nem teszem, lehet, hogy később jelentkezek folytatással, de addig is nézzük a véleményemet: nem azt mondom, hogy nincs klímaváltozás, és azt sem, hogy nem kell tennünk semmit. Azt viszont mondom, hogy az, amit Greta és a követői művelnek, az csak bohóckodás, semmi más, amíg ők (azok, akiknek van pénzük, és a legjobban szennyezik a környezetet) nem tesznek semmit, addig nagyjából semmit nem ér, hogy én vagy te nem használsz mondjuk műanyag zacskót. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tordai Sóbánya

Tordai Sóbánya: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdély kapujában. Kolozsvártól 35 km-re... Tovább

A magyarság származástudata

A magyarság származástudata: A sumér, szkíta és a hun származástudatunkat a Csodaszarvas... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek