hirdetes

Korlátozzák a gyerekek hozzáférését a Facebookhoz, Instagramhoz, és Tiktokhoz

VN

Biztos sokaknak feltűnt, hogy a social média nem feltétlenül van ránk pozitív hatással, a  gyerekekre meg főleg negatívan hathat. Egyesült Államokban elsőként Utah-ban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához - írta pénteken a BBC online kiadása. Milyen korlátozásokat vezetnek be pontosan? AZ MTI közleményét idézzük néhány kiegészítéssel.

Gyereke facebook használatának korlátozása

A szülők hozzáférést kaphatnak a gyermekek fiókjaihoz

Utah kormányzója két átfogó intézkedést írta alá, hogy "megóvja az államban élő fiatalokat". A jogszabályok arra kötelezik a platformok tulajdonosait, hogy adjanak teljes hozzáférést a szülőknek gyerekeik közösségi médiabeli fiókjaihoz, vagyis bejegyzéseikhez és privát üzeneteikhez is. Az intézkedéseket a közösségi médiának a gyerekek mentális egészségére gyakorolt hatásai miatti aggodalmak indokolják.

Egyetértesz azzal, hogy a szülők kapjanak hozzáférést a gyerekek közösségi média fiókjához?

    

Éjszaka nem lehet Facebookozni Amerikában  

A helyi idő szerint csütörtökön aláírt intézkedések értelmében a szülők vagy gondviselők hozzájárulására van szükség, mielőtt a gyerek olyan alkalmazásokon hozna létre fiókot, mint az Instagram, a Facebook vagy a TikTok. Emellett 22.30 és 6.30 között blokkolják a gyerekek hozzáférését, ezt azonban a szülő módosíthatja. Szerintünk ez az intézkedés nagyon hasznos, hiszen ne is töltsék azzal az éjszakát a gyerekek, hogy az Instagramot görgetik, vagy idétlen videókat néznek, aztán reggel alig tudjanak felkelni az iskolába….A fiatalok nem kapnak reklámokat a Social Médián    

hirdetes
Az intézkedések alapján a közösségimédia-cégek nem gyűjthetik a gyerekek adatait és nem célozhatják reklámmal őket. Ez megint csak tök jó, mert a szülők nem győzik a méregdrága márkás cuccokat venni a fiataloknak, persze gondoljuk az Influencerek reklámjai nem számítanak tiltani való anyagnak, azokat ezután is látni fogják….
hirdetes
    

Mikor, hol lépnek életbe a szabályok?

A két jogszabály jövő március elsején lép életbe. Hasonló intézkedéseket fontolgat négy másik, republikánus vezetésű amerikai állam, Arkansas, Texas, Ohio és Louisiana, ezen kívül a demokrata irányítású New Jersey. Szerinted itthon is szükség lenne szigorításra? Én például mindig hüledezve hallgatom az általános iskolában tanító nővéremet, aki azt meséli, hogy már az 5. osztályban problémát jelent nemcsak hogy tanórán, hanem hogy a dolgozatírás idején eltegyék a gyerekek a telefonjukat. Sőt, van, akinek több telefonja is van, az egyiket elveszi, elővesz egy másikat… nem vagyok öreg, nekem is volt mobilom az iskolában, de én bekapcsolni sem mertem tanórákon!

Miért káros a közösségi média a gyerekekre? Lapozz és mutatjuk, hogy miért ártalmas a túl sok telefonozás a gyerekekre! Te azt tudtad, hogy már a csecsemőkre, kisgyermekre is kimutathatóan rossz hatással van a telefon? Bizonyított, hogy a mozgásukat, érzékelésüket károsítja?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar tanya:

A magyar tanya: a klasszikus magyar tanya szintén hungarikumnak számít. Az igazi, hamisítatlan... Tovább

Anyák napja

Anyák napja: Ez is a tavaszi ünnepkörhöz tartozik, talán a legszebb nap, mikor az édesanyákat... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás