notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekkori tévhitek, amik mindenkinek ismerősek

hirdetes

Elképesztő gyerekkori tévhitek, amiken ma már csak nevetünk

B. Á.
Gyerekkori tévhitek

Rádió és a zene

Sokáig gondolkoztam azon, hogy mit csinálhatnak azok az előadók, akiknek nem játsszák a dalait az adott órában. Vajon egészen a lejátszásig ülnek valahol és várnak a sorukra? Igen, én azt hittem, hogy a rádióban lejátszott zenék nem felvételről mennek, hanem élőben szól minden. Azon azért kicsit meglepődtem, amikor egy zenekar számát naponta többször is hallhattam, ráadásul nem ugyanazon a rádióadón…elgondolkodtató volt a történet, az biztos. 

Ne nyeld le a rágógumit, összeragad a gyomrod! 

Biztos vagyok abban, hogy senki sem merte lenyelni a rágógumit gyerekkorában, mivel azzal ijesztegettek minket, hogy ha lenyeljük, összeragad a gyomrunkban. Én sokat gondolkoztam azon, hogy ez mit is jelent, elképzelni sem tudtam, de az tuti, hogy inkább nem kockáztattam. Mondjuk az is igaz, hogy ennek az eredményeképpen szinte mindenhol kiköpött, és padra, székre ragasztott rágógumival lehetett találkozni. 

hirdetes

Ki szellentett?

Ez is egy érdekes történet, szinte mindenki rászaladt gyerekkorában, de igazából ez nem is tévhit, hanem egy csel. Amikor éreztünk valamilyen ismerős, kellemetlen szagot, akkor érkezett a kérdés: ki fingott? Azonnal jött a válasz is: akinek piros a tenyere! Aki nem ismerte a trükköt, az bizony elárulta magát azzal, hogy megnézte a kezét. A kíváncsiság nagy úr, ez egyszer biztos. 

hirdetes

Ha sok répát eszünk, megtanulunk fütyülni! 

Mindenkitől azt hallottuk, hogy a sárgarépa megtanít minket fütyülni. Én sosem tudtam eldönteni, hogy azért mondják ezt a szüleim, mert nem akarnak megtanítani a fütyülésre, vagy azért, hogy több répát egyek. Végülis mindegy, mert a céljukat elérték, csak később voltam bosszús, mert még fél év múlva sem voltam képes fütyürészni. 

A sült galamb esete

Csukd be a szád, mert berepül a sült galamb – ezt nagypapám mondta nekem mindig, amikor véletlen tátva maradt a szám. Bevallom, sokszor elképzeltem, ahogyan a sült galamb repül a szám felé, nagyon rémisztő volt.

Ha sokat iszol, béka nő a gyomrodban

Ezt sem értem, mivel az ivás nagyon fontos, gyerekkorban is. Nekünk mégis sokszor mondták, hogy ne igyunk annyit, mert béka nő a gyomrukban, hát ijedtségünkben nem is ittunk olyat sokat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
77 725
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 001 757

Szótár

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A rigójancsi egy hagyományos... Tovább

Szeptember

Szeptember: az év 9. hónapja, sokak szerint az év legszebb időszaka. Az ősz kezdete, a munka... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek