hirdetes

Gyerekkorunk kedvenc rajzfilmjei, amik sosem mennek ki a divatból

VN

Emlékszem még a régi diavetítőnkre, emlékszem még, hogy minden este mekkora meccs ment, hogy kiválasszon diát. Emlékszem még a VHS-re is, és arra is, hogy nekem a Süsü volt a kedvencem, egyik születésnapomra kaptam, a nővérem a Pumuklit kapta meg, neki meg az. Ő imádta a Vízipókot is, én inkább Frakkra tettem le a voksom. Nézzük mik voltak a régi idők legjobb rajzfilmjei, még a Minimax, és a YouTube előtti világban.

Régi idők legjobb rajzfilmjei

Frakk, a macskák réme

Már említettem, hogy az egyik kedvencem volt, Károly bácsi, Irma néni, Frakk, na meg a két macska Szerénke és Lukrécia kalandos élete. Igazi kultusz kutya vagy macska kérdés köré épülő alkotás ez, amin jókat lehet felnőtt és gyerek fejjel is kacagni. A Frakk, a macskák réme magyar papírkivágásos animációs tévésorozat, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta, és a Pannónia Filmstúdió készítette, 1971 és 1985 között.

Süsü a sárkány

Gondolom senki sem lepődött meg, hogy a másik személyes nagy kedvencemmel folytatom a listát, azaz a leghíresebb egyfejűvel. A Süsü, a sárkány 1977-től 1984-ig futott magyar televíziós bábfilmsorozat, amely a Magyar Televízióban készült 1976-tól 1984-ig. A tévéfilmsorozat kesztyűs bábtechnikával készült, nemzetközileg is sikert aratott bábmusical. A mese tanulsága, hogy nem feltétlenül kell bántani valakit, ha az más!

hirdetes

A nagy ho-ho-ho horgász

Azt hiszem nincs olyan ember, aki ne imádta volna a nagy ho-ho-ho horgászt, amint megszólal a „Ha itt a nyár, ugye komám” ne kezdett volna el rögtön énekelni. Én mindig fel is hangosítottam ilyenkor a tv-t. A sorozat két főszereplője A nagy ho-ho-horgász és a Főkukac. Különlegessége, hogy a legendás Csukás István is részt vett a forgatókönyv írásában.

Pom Pom meséi

“Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat…” Pom Pom és Picúr izgalmas kalandjait ki ne imádta volna gyerekként? Na és Gombóc Artúr….

hirdetes
 

Lapozz a többi rajzfilmhez a következő oldalra!

Forrás: Kép : Fortepan, Képszám: 101265, Adományozó: Lengyel Tamás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeged

Magyarország harmadik legnépesebb városa (161 000 fő), a Dél-Alföld legnagyobb városa,... Tovább

Vágó István

Vágó István:  Vágó István kvízprofesszor, az egyik leghíresebb magyar tv-s... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarság Retró
X
Kövess minket facebookon!