hirdetes

Gyerekkorunk kedvenc rajzfilmjei, amik sosem mennek ki a divatból

VN
Régi idők legjobb rajzfilmjei

Vízipók, csodapók

Nővérem egyik nagy kedvence volt, így nem ritkán a strandon is vízipókosat kellett játszani, igazából én is szerettem ezt a mesét, csak jó volt, néha kicsit harcolni. Vízipók otthona a vízalatti Kristálypalota. Legjobb barátaik az algaszedő vízicsigák, Katica, kis hangyák, méhecske, hátonúszó poloska, Nünüke és az ormányosbogár. Kalandjaik során még találkoznak Csíbor bácsival, Rák apóval, kecskebékával, hőscincérrel, tegzesekkel és egyéb lakóival a rovarvilágnak.

 

Kisvakond

Ha valakit nem lehetett nem szeretni, akkor az egyértelműen a Kisvakond! Ez a legismertebb csehszlovák mese a világon. A Kisvakond 1956-ban indult útjára, a helyes főhős sok Kelet-európai országban hamar óriási népszerűségre tett szert, de Németországban, Ausztriában és Kínában is. Te is imádtad?

hirdetes

Kukori és Kotkoda

„A Kukori és Kotkoda magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta. Ez volt az első olyan mesesorozat, amely a Magyar Televízió megrendelésére készült.  Az 1970-ben útjára induló rajzfilmsorozat alapötletét Bálint Ágnes egyik kolléganője adta; aki gyakran panaszkodott arra, hogy férje nem hajlandó semmilyen házimunka elvégzésére. Így született meg Kukori, aki lustaságával minden epizódban felbosszantja Kotkodát.”

hirdetes

Mézga család

Persze kedvenc flúgos családunk sem maradhat ki a felsorolásból, már csak ezért sem, mert az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, '70-es és '80-as években. A 2004-es ismétlés alkalmával is mintegy félmillióan nézték meg. Mézga Géza vagyok, nem lopom, a napot…ugye te is tudod folytatni?

A kockásfülű nyúl

És végezetül a lista nem lenne teljes kockásfülű barátunk nélkül sem. A kockásfülű nyúl különleges tulajdonságokkal felruházott hős: a nevét hosszú füleiről kapta, amelyeket összecsavarva propellernek használ és így repülni is tud. A néhány perces epizódokban ő az örök konfliktusmegoldó: ehhez felhasználja különleges képességeit is, de alapvetően belső tulajdonságai segítik.
 

Forrás: Kép : Fortepan, Képszám: 101265, Adományozó: Lengyel Tamás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpád vezér

Árpád vezér: Árpád (845 – 907) a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a... Tovább

Szalajka-völgy

Szalajka-völgy: A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarság Retró
X
Kövess minket facebookon!