hirdetes

Gyermekekkel az étteremben

n

Hét közben állandó stressznek vagyunk kitéve, így érthető, ha a hétvége közeledtével egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Egy kellemes hétvégi program lehetőségének gondolata azonnal mosolyt csal az arcunkra, ám ezek között a gondolatok között aligha kap helyet a nagybevásárlás, főzés, vagy a házimunka.

Ezekre ügyelj, ha gyermekeiddel mész étterembe!

Ha szeretnénk kitörni a megszokottságból, és a hétvégét a valódi pihenésnek és kikapcsolódásnak szentelnénk inkább, akkor a hétvégi sütés-főzés helyett vigyük inkább étterembe családunkat, így időnket és energiánkat is megspóroljuk. A felszabadult időt pedig ezáltal a gyermekeinkkel való játékkal és párunkkal való tartalmas beszélgetéssel tölthetjük.

Amikor gyerekeinkkel étterembe látogatunk, számos dologra oda kell figyelnünk, mert bár lehet, hogy szerintünk tündéri, mikor a borsóval dobálják egymást a lurkók, azonban könnyen megeshet, hogy az étterem többi vendége nem ezen az állásponton van.

hirdetes

Mit vigyünk magunkkal, ha gyermekeinkkel megyünk étterembe?

hirdetes

Mivel a gyerkőcök hajlamosak arra, hogy mindent megfogdossanak, legyen szó egy a földön található szép kavicsról, vagy akár az autók sáros oldaláról jó, ha viszünk magunkkal kézfertőtlenítőt, hogy étkezés előtt át tudjuk vele dörgölni a lurkók kezét, ezzel megszabadítva őket az esetlegesen rákerült bacilusoktól.

Az éttermekben való várakozást gyakran nem viselik jól a lurkók, éhesek és ezáltal nyűgösekké válnak. Ilyen esetekre vigyünk egy-egy cukorkát, mellyel ideiglenesen csillapíthatjuk étvágyukat, míg az ételt ki nem hozzák!

Attól függően, hogy gyermekeink mennyi idősek, célszerű elvinni egy szeretett játékukat, vagy mesekönyvüket is a családi ebédre, melyeket abban az esetben vethetünk be, ha esetleg láthatóan unatkoznának az ételre való várakozás közben.

Ezt könnyen kiküszöbölhetjük, ha olyan helyre megyünk, ahol külön játszósarok található a gyermekek számára.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Túró Rudi

Túró Rudi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokak kedvence ez a kakaós masszával... Tovább

Villanymotor

Villanymotor: A villanymotor olyan villamos gép, amely az elektromágneses indukció elvén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!