Ezeket a tanácsokat fogadd meg, ha gyermekeiddel mész étterembe!

Gyermekekkel az étteremben

n
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezekre ügyelj, ha gyermekeiddel mész étterembe!

Mi az elvárt viselkedés egy gyerektől?

 

Gyermekeink nem megfelelő viselkedése esetén egy éttermi látogatás alkalmával könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, így indulás előtt feltétlenül ismertessük velük a helyes viselkedés alapszabályait.

 

 

Egyik legfontosabb, melyre gyermekeinket meg kell tanítanunk az a köszönés.

 

Természetesen tudjuk, hogy új környezetben a gyerkőcök hajlamosak megilletődni, így sokszor előfordul, hogy bár tudják, hogy illene köszönni, mégsem merik kinyitni a kis szájukat. Beszéljük meg velük, hogy senki nem fogja leharapni a fejüket, ha üdvözlik a dolgozókat, sőt örülni is fog neki a személyzet és valószínűleg mosollyal jutalmazzák majd köszönéséért.

hirdetes

 

 

hirdetes

Étkezés

 

Senki nem várja el egy kisgyerektől, hogy késsel és villával egyen, de azt már igen, hogy a felszolgált ételt ne lőszerként használja, hogy lenyűgözze a szomszéd asztalnál helyet foglaló kislányt. Ami a tányéron van, az vagy a pocakban landoljon, vagy maradjon is ott.

 

 

Hangoskodás

 

Drága gyermekeink hajlamosak a hangoskodásra, ami így is van rendjén, egy-egy játék alkalmával senki nem róhatja fel nekik, ha hangos kacagások közepette élvezik a játék élményét, azonban egy étteremben előzetesen jelezzük a lurkók számára, hogy próbáljanak a megszokottnál kissé halkabban társalogni velünk, hogy ne zavarjuk meg a szomszéd asztalnál ülőket. Elég, ha annyit mondunk nekik, hogy a másik asztalnál ülők is beszélgetnek és ha mi hangosabbak vagyunk a kelleténél, akkor sajnos ők nem hallják egymást, és ez fordítva is igaz. Ennek hatására remélhetőleg belátják majd gyermekeink, hogy célszerű halkabban elmesélni az óvodában történteket.

 

Természetesen egy ilyen alkalom nem a nevelésről kell, hogy szóljon, hanem a kikapcsolódásról, azonban minél hamarabb avatjuk be őket a helyes viselkedési szabályokra, annál jobbat teszünk velük és magunkkal is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: A Balaton felvidék legnagyobb látványosságai közé sorolhatóak... Tovább

Falusi szálláshelyek

A falusi szálláshelyek remek lehetőségeket biztosítanak azok számára, akik egy kicsit... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 4.9