hirdetes

Ismerkedjünk meg Magyarország gyógyító helyeivel - Ide érdemes ellátogatni!

Puskás Rékka

Egyesek szerint semmi tudományos alapjuk nincs, csak hisznek bennük, azért működik, mások pedig esküsznek rá, hogy az ősidők óta létező energiavonalak találkozási pontjaiban alakulnak ki a rejtélyes gyógyulásokat előidéző misztikus helyek hazánkban és mindenütt az egész világon. Bármi is az oka, a következő 7 magyarországi helyszín a köztudatban egyenlő a sikeres felépüléssel, az áhított egészség visszanyerésével.

Magyarország gyógyító helyei

Attila-domb, Tápiószentmárton

A legenda szerint egykor itt állt Attila hun király fából készült palotája, és tény, hogy a szkíta Aranyszarvast a közelben találták meg. A dombon általános vélekedés szerint elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki, melyek következményeként melegséget, hidegséget érezhetünk vagy éppen testünk bármely pontján bizsergést, és bizony szédülés is előfordulhat.

A betegség tünetei az itt tartózkodás alatt felerősödhetnek, ezek azonban terápiás reakciót jelenthetnek, és rendszeres látogatással megszüntethetők. A gyógyító erőt egy beteg lónál tapasztalták először: már lemondtak róla, és egy elkerített részre vitték, ahonnan egészségesen, felerősödve került elő. A világhírű Kincsem is itt született, és itt volt a kifutója is.

hirdetes

Ferenczy-szikla, Pilis

hirdetes

Sokan úgy tartják, hogy a Föld szívcsakrája a Rám-hegyen található, még pontosabban a Ferenczy-sziklánál, ezért gyógyulnak, erősödnek meg és töltődnek meg energiával itt a látogatók (maga a dalai láma nem osztja ezt a nézetet). Tény azonban, hogy akik már jártak erre, szívdobogtató, bizsergető érzést tapasztaltak, amit a szikla energiájának tulajdonítanak. Úgy vélik, hogy itt van a bolygónkat behálózó energiavonalak csomópontja, és a pozitív energia jelenlétének egyik fontos bizonyítéka a környező élő világ gazdagsága és vitalitása.  

Gyógyító kőfejek, Esztergom

A vízivárosi Erzsébet Parkban találhatjuk a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak, de a 19. században készült műalkotás (Marco Casagrande olasz szobrász műve) olyan rossz minőségű kőanyagból készült, hogy az időjárás viszontagságait egy idő után nem állta.

Így az omlásveszély miatt leemelték a főszékesegyház épületéről, a kincstárba kerültek, kivéve a három fejet, amit a Prímási Palota kerítésébe építettek be. Nem ismeretes, hogy mikortól terjedt el a nézet, miszerintgyógyító hatással rendelkeznek, de volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket. Sőt valaki még a kúra pontosan, szigorúan betartandó szabályait is megalkotta. A következő oldalon folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lánchíd

Lánchíd: A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító... Tovább

Halászbástya

Halászbástya: Budapest egyik jelképe, melyet ezernyi turista látogat meg minden évben. Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!