Magyarország gyógyító helyei

Gyógyító helyek Magyarországon

Sz. F.

Egyesek szerint semmi tudományos alapjuk nincs, csak hisznek bennük, azért működik, mások pedig esküsznek rá, hogy az ősidők óta létező energiavonalak találkozási pontjaiban alakulnak ki a rejtélyes gyógyulásokat előidéző misztikus helyek hazánkban és mindenütt az egész világon. Bármi is az oka, a következő 7 magyarországi helyszín a köztudatban egyenlő a sikeres felépüléssel, az áhított egészség visszanyerésével.

Magyarország gyógyító helyei

Fotó forrása: infoesztergom.hu

 

Attila-domb, Tápiószentmárton

A legenda szerint egykor itt állt Attila hun király fából készült palotája, és tény, hogy a szkíta Aranyszarvast a közelben találták meg. A dombon általános vélekedés szerint elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki, melyek következményeként melegséget, hidegséget érezhetünk vagy éppen testünk bármely pontján bizsergést, és bizony szédülés is előfordulhat.

A betegség tünetei az itt tartózkodás alatt felerősödhetnek, ezek azonban terápiás reakciót jelenthetnek, és rendszeres látogatással megszüntethetők. A gyógyító erőt egy beteg lónál tapasztalták először: már lemondtak róla, és egy elkerített részre vitték, ahonnan egészségesen, felerősödve került elő. A világhírű Kincsem is itt született, és itt volt a kifutója is.

Ferenczy-szikla, Pilis

Sokan úgy tartják, hogy a Föld szívcsakrája a Rám-hegyen található, még pontosabban a Ferenczy-sziklánál, ezért gyógyulnak, erősödnek meg és töltődnek meg energiával itt a látogatók (maga a dalai láma nem osztja ezt a nézetet). Tény azonban, hogy akik már jártak erre, szívdobogtató, bizsergető érzést tapasztaltak, amit a szikla energiájának tulajdonítanak. Úgy vélik, hogy itt van a bolygónkat behálózó energiavonalak csomópontja, és a pozitív energia jelenlétének egyik fontos bizonyítéka a környező élő világ gazdagsága és vitalitása.  

Gyógyító kőfejek, Esztergom

A vízivárosi Erzsébet Parkban találhatjuk a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak, de a 19. században készült műalkotás (Marco Casagrande olasz szobrász műve) olyan rossz minőségű kőanyagból készült, hogy az időjárás viszontagságait egy idő után nem állta.

Így az omlásveszély miatt leemelték a főszékesegyház épületéről, a kincstárba kerültek, kivéve a három fejet, amit a Prímási Palota kerítésébe építettek be. Nem ismeretes, hogy mikortól terjedt el a nézet, miszerintgyógyító hatással rendelkeznek, de volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket. Sőt valaki még a kúra pontosan, szigorúan betartandó szabályait is megalkotta. A következő oldalon folytatom!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Népviselet

Népviselet: A magyar népviselet alatt a paraszti társadalom öltözködési szokásait értjük.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország