notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország gyógyító helyei

hirdetes

Gyógyító helyek Magyarországon

Sz. F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarország gyógyító helyei

Fotó forrása: Wikipédia

Hegyestű-hegy, Balaton-felvidék

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Zánka közelében található, erős kisugárzású, kúp alakú bazalthegy – a „Káli-medence őre” – és környéke fokozottan védett terület (5-6 millió évvel ezelőtt itt vulkán működött), amely híres érintetlen tisztaságáról és végtelen csöndjéről, békéjéről. Ha felsétálunk a hegytetőre, csodás kilátás nyílik meg előttünk a Balatonra és a környező hegyekre. Állítólag teljes harmóniát érzünk, és nyugalom árad szét bennünk.

 

Boldogasszony-halom, Püspökladány

Az alföldi város köztemetőjétől nem messze található egy kunhalom, melyen egy 13. századi kápolna romjai láthatók. Évekkel ezelőtt szakrális történelmi emlékhellyé nyilvánították, a gyógyulni járók úgy gondolják, hogy a kis épület földsugárzási övezetre épült, és a halom nevéből arra következtetnek, hogy Szűz Mária valamely ünnepe tiszteletére szentelték fel. A régészek körülötte Árpád-kori temető és falu nyomait találták, mindezt a tatárok pusztították el annak idején.

hirdetes

 

Ördögszikla, Pilisszentiván

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is, ami az elterjedt vélekedés szerint három méteres körzetben a leghatásosabb. Erejét a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák.

 

Boldogasszony köve, Bükkszentkereszt

Az ország második legmagasabban fekvő települése Miskolctól néhány kilométerre fekszik. A néphit szerint Mária Jézus halála után nagy-nagy fájdalmában elindult világgá. Amikor erre a vidékre ért, elfáradt, és leült egy kőre megpihenni, ami megőrizte testének nyomát. Aki ezen a kövön üldögél, kigyógyul betegségéből az itt élők tapasztalata szerint. Vannak, akiknek ezen a helyen elzsibbad kezük-lábuk, mások pedig megnyugvást találnak. Az ezoterikusok mérése szerint a Bükkben van egy energia háromszög, melynek csúcsain a legerősebb az energiasugárzás. Az egyik ilyen csúcs a Boldogasszony köve.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
173 044
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
173 044
Közösség

Szótár

Béke-barlang

Béke-barlang:  1952-ben tárták fel hazánk harmadik leghosszabb barlangját, amely 7193... Tovább

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Magyar Magyarország