hirdetes

Ismerkedjünk meg Magyarország gyógyító helyeivel - Ide érdemes ellátogatni!

Puskás Rékka, ZH
Magyarország gyógyító helyei

Hegyestű-hegy, Balaton-felvidék

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Zánka közelében található, erős kisugárzású, kúp alakú bazalthegy – a „Káli-medence őre” – és környéke fokozottan védett terület (5-6 millió évvel ezelőtt itt vulkán működött), amely híres érintetlen tisztaságáról és végtelen csöndjéről, békéjéről. Ha felsétálunk a hegytetőre, csodás kilátás nyílik meg előttünk a Balatonra és a környező hegyekre. Állítólag teljes harmóniát érzünk, és nyugalom árad szét bennünk.

Boldogasszony-halom, Püspökladány

Az alföldi város köztemetőjétől nem messze található egy kunhalom, melyen egy 13. századi kápolna romjai láthatók. Évekkel ezelőtt szakrális történelmi emlékhellyé nyilvánították, a gyógyulni járók úgy gondolják, hogy a kis épület földsugárzási övezetre épült, és a halom nevéből arra következtetnek, hogy Szűz Mária valamely ünnepe tiszteletére szentelték fel. A régészek körülötte Árpád-kori temető és falu nyomait találták, mindezt a tatárok pusztították el annak idején.

hirdetes

Ördögszikla, Pilisszentiván

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is, ami az elterjedt vélekedés szerint három méteres körzetben a leghatásosabb. Erejét a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák.

hirdetes

Boldogasszony köve, Bükkszentkereszt

Az ország második legmagasabban fekvő települése Miskolctól néhány kilométerre fekszik. A néphit szerint Mária Jézus halála után nagy-nagy fájdalmában elindult világgá. Amikor erre a vidékre ért, elfáradt, és leült egy kőre megpihenni, ami megőrizte testének nyomát. Aki ezen a kövön üldögél, kigyógyul betegségéből az itt élők tapasztalata szerint. Vannak, akiknek ezen a helyen elzsibbad kezük-lábuk, mások pedig megnyugvást találnak. Az ezoterikusok mérése szerint a Bükkben van egy energia háromszög, melynek csúcsain a legerősebb az energiasugárzás. Az egyik ilyen csúcs a Boldogasszony köve.

Te hiszel a gyógyító erejű helyek létezésében?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás Corvinái

Mátyás Corvinái: Mátyás király nem csak a szigoráról, seregéről, igazságosságáról,... Tovább

Zugligeti Libegő

Zugligeti Libegő: A budai hegyek egyik kedvenc attrakciója, mely segítségével belátható az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!