hirdetes

Gyönyörű helyek Magyarországon

Puskás Rékka

Szerény területű országunk meglepően sok kincset rejt magában, amiket annak ellenére, hogy határainkon beül találhatók, nem sokan látogatnak meg szabadidejükben. Ha szeretnéd felfedezni hazánk legszebb részeit, akkor íme máris 8 ezek közül!
 

Ezeket a gyönyörű helyeket neked is látnod kell!

A Balaton

A Budapesttől csupán egy órás autóútra fekvő Blaaton Közép-Európa legnagyobb tava, így nem meglepő, hogy évente külföldi és hazai turisták ezrei látogatnak el partjaira. Az üdülőkkel teleszórt partvidék szomszédságában levendula- és szőlőföldekkel tarkított dombokat díszelegnek.

A magyar tengerként is becézett Balaton szárazföldi és vízparti szórakozásra is lehetőséget kínál – az tó népszerű a vízi sportok kedvelői körében, de kevesen tudják, hogy lényegében az egész víztestet egy hatalmas kerékpárút veszi körül, amit minden bringásnak érdemes meghódítania egyszer! Nem szabad elfeledkezni a nyári fesztiválokról és a temérdek balatoni étteremről sem.

hirdetes

Az Egri borrégió és borvidék

Eger nevének hallatán egyeseknek a helyi egyetem, másoknak az nemzet történelmének egyik legikonikusabb ütközete, sokaknak pedig a helyi borok jutnak eszébe.

Az egri borhagyományok egészen a XI. századik nyúlnak vissza, és a mai napig is megtalálhatók a környék mészkőfalaiba vésett borospincéinek maradványai (néhány ezek közül még most is használatban van).

Az Egri Bikavért senkinek nem kell bemutatni, azonban aki egyszer itt jár, az semmiképpen ne hagyja ki a Szépasszony-völgyet, az ország talán leghangulatosabb borvölgyét.

hirdetes

A Dunakanyar

Fővárosunktól északra találjuk a festői szépségű Dunakanyart, ami kétségtelenül az országot kettészelő folyó legszebb szakasza. Már Budapesttől való megközelítése során is gyönyörű tájakban gyönyörködhet az ember. Érdemes útba ejteni Szentendrét, az ország egyik legfontosabb művészvárosát; a visegrádi várat; és Esztergom városát, ahol megcsodálhatjuk az ország legnagyobb bazilikáját.

A cikk itt még nem ért véget, lapozz a következő oldalra további gyönyörű helyekért, a végén pedig szavazz, szerinted melyik a legszebb! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cserszegi fűszeres

Cserszegi fűszeres: híres szőlőfajta, mely Magyarországon is igencsak népszerűnek számít. A... Tovább

Pécsi ókeresztény sírkamrák

Pécsi ókeresztény sírkamrák: az UNESCO kulturális világörökségi listáján 2000 óta... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!